II. IPA SD streljački kup – sedam klubova i Policijska akademija u Stobreču

Na drugom streljačkom kupu u organizaciji kluba IPA SD, 3. svibnja 2014. nastupilo je 68 natjecatelja iz sedam IPA klubova i Policijske akademije iz Zagreba. Na strelištu u Stobreču u prijateljskom okruženju i uz potporu članova SK Centar iz Splita, natjecali su se predstavnici IPA Istra, IPA Bjelovara, IPA Zapadnohercegovačke županije, IPA Hercegbosanske županije, IPA Stuttgart, IPA Trinec (Havirov – Češka ) i domaćini IPA splitsko dalmatinska. Dvanaest natjecatelja, polaznika Policijske akademije u pratnji instruktora, obogatili su sportski program i približili nas ostvarenju ciljeva policijskog udruženja.

O kvaliteti natjecanja govore postignuti rezultati, neki prošlogodišnji pobjednici ove su godine bez medalja, a timovi IPA Hercegbosanska (Livno) i IPA SD1 ove su godine zamijenili mjesta na postolju pa zlato ostaje u Splitu.

Foto galerija 

IPA SD – Uskršnja akcija

Kako je i planirano, 15. travnja 2014. predstavnicima Caritasa u Splitu predali smo pomoć prikupljenu tijekom dvodnevne akcije u policijskim postajama i ostalim ustrojstvenim jedinicama PU SD.

Zahvaljujemo svima koji su se angažirali i doprinjeli uspjehu ove već tradicionalne akcije u kojoj je i ovog puta prikuplljeno više od 80 obiteljskih paketa.

Iz medija

Na webu nadbiskupije

Stručna predavanja u klubu IPA SD

Razvoj struke važan je cilj i obveza kluba policijskih službenika. Specifična znanja stečena kroz različite oblike edukacije sa članovima kluba i djelatnicima PU podijeliti će policijski službenik Ile Barišić dipl. kriminalist.

Na temu „Osnovna obilježja sigurnosnih dokumenata, te otkrivanje i zlouporaba krivotvorenih dokumenata” Ile je pripremio ciklus predavanja koja će se održavati utorkom u prostorijama kluba IPA SD.

Prvo predavanje, otvoreno za članove i prijatelje kluba planirano je za 15. travnja 2014. od 19:00 sati, Varaždinska 1, klub IPA SD.

Prijava radi evidencije do 15. travnja 2014. na split@ipa.hr

Program Program_i_termini.pdf

IPA SD u Livnu

 

Studijsko putovanje u Livno i obilazak franjevačkog samostana Svetog Petra i Pavla na Gorici, ostat će dugo u pamćenju članova kluba i djelatnika PU SD koji su subotu 5. travnja iskoristili za stjecanje znanja i nova prijateljstva.

Naime, uz idiličnu ljepotu livanjskog kraja, kulturu i tradiciju predstavljenu u postavu muzeja na Gorici, doček  i dobrodošlica našeg domaćina gvardijana i predstavnika PU Livno te IPA sekcije BiH nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Poslužilo je i vrijeme pa su putnici nakon razgleda izložbe Gabriela Jurkića, arheološkog postava i suvremene zbirke muzeja, iskoristili priliku za šetnju i kavu u središtu Livna.

 

Privatna zbirka starinskih alata, dokumenata i predmeta koje su koristili starosjedioci ovog kraja vrijedna je pažnje, a stručni komentari policijskog kapelana  Fra. Žarka Relote dodatno su oplemenili ovo korisno i ugodno druženje.

 

II. IPA SD Streljački turnir – 3.svibanj 2014.

Regionalni klub International Police Association – Splitsko dalmatinska, organizira drugi jednodnevni turnir u preciznom streljaštvu za žene i muškarce

 

3. svibanj 2014. – strelište u Stobreču

( okupljanje i prijava natjecatelja na strelištu od 08:30 – 09:00 sati)

 

Disciplina – call. 9 mm – pištolj:

Kvalifikacije – kružna meta – udaljenost 10 m

Središnje natjecanje – silueta – udaljenost 25 m

 

Kotizacija za natjecatelja pojedinca 100 kuna ( cca 15 EUR-a )

Prijave natjecatelja na adresu e-pošte:  split@ipa.hr do 25. travnja 2014.

Poziv i pravila (šire )

Poziv_-_pravila.pdf            Invitation__-__rules.pdf

Obrazac za prijavu ( prosljediti na split@ipa.hr )                                                                                 

Prijava_-_obrazac.xls

Kontakt : split@ipa.hr

Perica Orešković, tajnik Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska

Mobitel 098 772 662

Prijedlog smještaja

Za natjecatelje i prijatelje kluba koji dolaze iz udaljenijih krajeva, hotel „Villa BB” u Podstrani, omogućio je iznimno povoljne cijene. U istom hotelu, 3. svibnja 2014. od 20:00 sati, planirano je i večernje druženje za sudionike turnira.

http://villa-hotelbb.com/

Rezervaciju je potrebno izvršiti do 20. travnja 2014. (sa naznakom – IPA SD streljački turnir 3.5.2014.) na adresu e-pošte jbozikovina@gmail.com ili mob. 091 523 2899 (Mladen)