Aržano i Velebit u kolovozu 2014.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon memorijalnog turnira i sjećanja na prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića, druženja sa kolegama i prijateljima iz cijele Hrvatske u Jovićevom rodnom Aržanu 2. kolovoza, na poziv Upravnog odbora i Predsjednika IPA Sekcije Hrvatska, predstavnici našeg kluba pridružili su se 8. kolovoza, organizatorima IV. Velebitskog hodočašća zahvale Majci Božjoj – Krasno 2014.

Kolona Dalmatinu napušta na izlazu Maslenica, a dalje se nastavlja životopisnom starom cestom Obrovac – Sv. Rok (koja prolazi iznad samog južnog portala tunela sv. Rok) do Tulovih greda. Policijski kapelan PU Zadarske predvodio je sv. Misu za sve poginule branitelje na Velebitu, u crkvi Sv. Franje u Podpragu. Poslije Sv. Mise i blagoslova zavjetne svijeće, slijedi ispraćaj hodočasnika IV. Velebitskog hodočašća zahvale Majci Božjoj-Krasno 2014., koji su se uputili u pravcu Svetog brda i Visočice na hodočašće dugo cca 250 km.

Predstavnici Sekcije i klubova Zadar, Lika i Split zajedno obilaze spomen obilježja poginulim braniteljima. Ovom prilikom su pripadnici RK Split zajedno s predsjednikom Sekcije zapalili svijeću i pomolili se na spomen obilježju pogibije pripadnika SJP BATT – Split Viktora Lizatovića i Hrvoja Čove kao i na mjestu pogibije legendarnog Zapovjednika Velebitskog bojišta Damira Tomljanovića-Gavrana, te drugih poginuli branitelja.                   

Uz predsjednika Sekcije Hrvatske Miljenka Vidaka, nazočio je i glavni urednik Damir Berta, predstavnici IPA Zadar, IPA Lika, te udruga SJP Poskoci i SJP Tigar. Za sve prijatelje i članove IPA –e Predsjednik je u svome rodnom mjestu organizirao ručak. Uz ručak je dogovoreno kako potpora i učešće na hodočašću u sjećanje na Hrvatske branitelje mora postati tradicija u čije održavanje je važno uključiti što veći broj klubova. 

 

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.