Aktivnosti

Održana redovita Skupština kluba za 2017.god.

Dana 1.12.2017. od 19:00 sati u dvorani hotela Salona Palace  u Solinu, sukladno ranije objavljenom pozivu, održana je redovita godišnja skupština regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska.

Nakon utvrđenog kvoruma usvojen je predloženi dnevni red:

1. Izmjene Statuta

2. Izvješće Upravnog odbora za period od redovite Skupštine u prosinu 2016.

3. Plan rada za 2018.

4. Izvješće nadzornog  odbora

5. Izvješće časnog suda

U okviru rasprave po točkama dnevnog reda, nakon obrazloženja predsjednika i članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Časnog suda svi su zaključci usvojeni jednoglasno.

Izmijenjeni Statut uz obaveze prema Uredu državne uprave SDŽ, objaviti će se na stranicama kluba www.ipa-split.hr kao i kalendar događanja na temelju usvojenog plana rada za 2018.

Prema Statutu  kluba u ožujku / travnju 2018. održati će se izborna skupština. Na stranici www.ipa-split.hr  objavljen je Poslovnik o radu skupštine, a svi su članovi pozvani na aktivno sudjelovanje kandidaturom i konstruktivnim prijedlozima.

 

Hrvatska velika nagrada sigurnosti za IPA splitsko dalmatinsku

Zadovoljstvo visokim ocjenama za organizaciju konferencije „Sigurnost povijesnih gradova" održane krajem ožujka ove godine, upotpunila je nominacija na natječaj za Veliku Hrvatsku nagradu sigurnosti koju desetu godinu dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti.

Već sama nominacija značajan je uspjeh, a početkom listopada pristigla  obavijest o prestižnoj nagradi u kategoriji Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine,  kao i mnogobrojne čestitke stručnjaka sigurnosti  potvrda su kvalitetnog zajedničkog rada timova iz Hrvatske udruge povijesnih gradova i Regionalnog kluba IPA Splitsko dalmatinska.

Uručenju nagrade 11. listopada 2017. u Opatiji, na žalost nisu mogli prisustvovati svi oni zaslužni za uspjeh projekta ali prilika čeka već dogodine. Veliki je izazov za sve u klubu nastaviti započeto u travnju 2016. organizacijom konferencije „Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu" i 2017. prvim izdanjem konferencije „Sigurnost povijesnih gradova" .

U pripremi za drugo izdanje „Sigurnosti povijesnih gradova", 16. i 17. ožujka 2018. važno je priključiti se i doprinijeti idejom, savjetom, djelićem slobodnog vremena i sudjelovanjem.

  

   

Poveznica - više o konferenciji

www.shcconference.com

   

Malonogometni turnir Dan policije i blagdan Svetog Mihovila

Malonogometni turnir u organizaciji kluba policijskih djelatnika IPA splitsko dalmatinska i ove je godine uspješno organiziran u sklopu proslave  Dana policije i blagdana Svetog Mihovila.

26.rujna 2017, na sportskim terenima NK „Turnovec" okupilo se 13 momčadi. Uz ustrojstvene jedinice PU SD ( I. PP, Solin, Makarska, Prometna PP, Pomorska PP, Imotski, PGP Trilj, Sinj, Trogir, Kaštela, Vrgorac)  svoje su predstavnike imali i klub IPA Županije zapadno hercegovačke – Grude i IPA Županije herceg bosanske – Livno, inače prošlogodišnji pobjednici koji su u Split vratili veliki prelazni pehar.

Cjelodnevno natjecanje završava pobjedom PGP Trilj u završnici u kojoj su nijansu bolji od starih rivala iz PP Imotski.

Treći su kolege iz IPA ŽZH – Grude, za sportski korak ispred Pomorske PP. Triljani imaju i najboljeg golmana Vukelju, dok je naslov najboljeg strijelca ove godine pripao kolegi Kraljeviću iz IPA ŽZH Grude

Natjecatelja, navijača i zainteresiranih za ovakva okupljanja više je od 150 tijekom dana, što čini ovo događanje atraktivnim i posebno važnim u povezivanju generacija policijskih djelatnika i razvoju osjećaja pripadnosti.

Uz obilježavanje Dana policije i Svetog Mihovila, ovakvo okupljanje kolega značajan je doprinos kluba IPA SD kvalitetnijoj organizaciji svakodnevice članova IPA SD i policijskih djelatnika.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
   

Strijelci IPA SD srebreni na turniru u Crnoj Gori

Sportski susreti u Crnoj Gori 23.9.2017.  okupili su natjecatelje više klubova i sekcija. Natjecalo se u četiri discipline : pikadu, šahu, stolnom tenisu i streljaštvu.

Naš streljački tim IPA SD 1  u muškoj je konkurenciji srebreni na jakom turniri na kojem su sudjelovali i neki od reprezentativaca CG koji su iskoristili priliku za pripreme u oštroj konkurenciji.

Uz poznata lica domaćina i dvije ekipe IPA SD, na turniru su nastupili i timovi IPA Zagreb, IPA ŽHB – Livno, IPA ŽZH - Grude  stari rivali sa splitskog turnira i odlično društvo.

Na streljačkom turniru nastupili su još i timovi umirovljenika, Policijske akademije Danilovgrad, MUP-a CG i prijatelji IPA CG.

   

 

   

IPA Barcelona u Splitu

Putujući kroz Hrvatsku, kolega iz Barcelone Miguel Barragan zaustavio se na par dana i u Splitu.  Dobro informiran član IPA-e u Barceloni, lako je putem adrese e-pošte sa web stranice ostvario kontakt sa tajnikom našeg kluba i dogovor je realiziran. Miguel je oduševljen Splitom, Dubrovnikom Korčulom i Plitvicama, zainteresirala ga je i organizacija te aktivnost IPA-e u Hrvatskoj,  strukovna suradnja, poslovi policije i sve ono što IPA-u čini pravom policijskom udrugom međunarodnog značaja.

Razgovor o aktivnostima klubova u Splitu i Barceloni otvorio je i niz tema za moguću suradnju, sudjelovanje na stručnoj konferenciji koju IPA SD godišnje organizira ( Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu, Sigurnost povijesnih gradova ) ili atraktivnom turniru u preciznom streljaštvu u Stobreču.

U prostorijama kluba IPA SD razmijenjeni su klupski suveniri uz obaveznu fotografiju sa IPA znakovljem i krilaticom koja u našem klubu živi i kroz ovakve susrete.

   

Stranica 3 od 38

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !