Aktivnosti

IPA SD na konferenciji Menadžment i sigurnost 2016.

 

 

Četvrtu godinu, članovi regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska sudjelovali su na godišnjoj znanstveno stručnoj konferenciji Menadžment i sigurnost,u organizaciji Europskog društva inženjera sigurnosti. Konferencija je ove godine održana u Vrnjačkoj Banji, 10. i 11.lipnja.

  

 

Doprinos troje autora iz našeg kluba, dva su rada objavljena u tiskanom i elektronskom zborniku XI. Međunarodne konferencije M&S 2016. Ukupna brojka jedanaest radova od 2012, uz potporu IPA SD kandidiranih za kategoriziraciju i objavu, doprinos je kluba na razvoju znanja, vještina i strukovnih poveznica u okruženju stručnjaka za sigurnost.

 

IPA SD - Stari sportovi 2016.

Peti IPA SD turnir Stari sportovi 2016. okupio je 17. lipnja u Lugu više od 100 članova i prijatelja IPA-e iz klubova IPA Županije zapadnohercegovačke – Grude, IPA Županije hercegbosanske – Livno i domaćine iz IPA splitsko dalmatinske.

Natjecateljske discipline i tradicionalno sportsko rivalstvo garancija su za zanimljiva nadmetanja, osebujne komentare i dobru šalu. Kompleti medalja i pehara podijeljeni su ove godine najboljima, a pobjednici su svi koji su u Lugu proveli lijep dan u prijateljskom okruženju. Potezanje konopa potvrdilo je dominaciju PP Imotski, drugi su Triljani, a kombinirana ekipa IPA Županije zapadnohercegovačke – Grude i IPA Županije hercegbosanske – Livno nosi pehar za treće mjesto. Eto prilike da se okupimo kada pehar bude selio iz Gruda na klupsku izložbu u Livno. A imati će što izložiti jer nastavila se dominacija Livna u bacanju kamena, disciplina u kojoj drugu godinu zlato osvaja Vinko Matković iz kluba IPA HBŽ ispred Ivice Sablje, IPA ŽZH i Stipe Olujića , PP Imotski..

Obaranje ruku usavršio je zlatni Nediljko Bekavac iz PP Imotski dok su Triljani Šimleša i Cvitković  povećali broj medalja u riznici PGP Trilj U paru šijavice/mure dominirala je kombinacija IJP, Ante Smoljanović i Imotski, Ante Jurić, odmah ispred dokazanog tima Ante Šabić i Ivan Karoglan, PU SD i dvojca koji ne ostaje bez medalja Petar Delaš, PGP, Tomislav Čaljkušić, PP Omiš. Šijavica/mura pojedinačno, zlato za Tomislava Čaljkušića, PP Omiš, srebreni je Petar Delaš, PGP Trilj dok bronca odlazi u Hercegovinu Miru Markiću iz kluba IPA ŽZH 

Ove godine uz natjecanje u starim sportovima organizirali smo i zajedničko TV gledanje nogometnog susreta na EP, Hrvatska – Češka. Udružila su se tako sva tri IPA kluba oko zajedničke misije – podrška nogometašima na sportskom polju.

Glavni organizator Miomir Bubalo, uz potporu svog tima odradio je ovih pet godina posao koji se mora istaknuti kao uzor i ostvarenje krilatice „ Služiti u prijateljstvu – Servo Per Amikeco"

Foto galerija

   

Na turniru u Hercegovini

Treću godinu za redom, naš klub sudjeluje na malonogometnom turniru koji organiziraju vrijedni članovi RK IPA Županije Zapadnohercegovačke u Posušju.

Ove godine 4. lipnja, uz dvije ekipe IPA SD sastavljene od članova kluba i policijskih službenika iz Trilja, Imotskog ,Sinja i Splita, na turniru su sudjelovali timovi IPA Zagreb, IPA Županije Hercegbosanske i IPA Bijeljina, uz domaćina IPA ŽZH.

Nakon natjecateljskog djela rezultati su rekli svoje: 1. IPA Zagreb 2. IPA splitsko dalmatinska 3. IPA Bijeljina.

Odličan nogomet, organizacija koja nameće razmišljanje – ovdje se moramo vratiti, uz druženje za pamćenje u duhu krilatice „U službi prijateljstva – Servo Per Amikeco" promocija su vrijednosti IPA-e.

Hvala domaćinima i vidimo se 17. lipnja u Lugu – Prološcu, na petom tradicionalnom natjecanju IPA SD – Stari sportovi 2016.

 Foto galerija

   

Uspješno organiziran IV. IPA SD međunarodni streljački turnir

Četvrti međunarodni IPA SD turnir u preciznom streljaštvu, okupio je u Splitu 14. svibnja 2016. predstavnike pet IPA sekcija: Češke,Njemačke, Crne Gore, Federacije BiH i Hrvatske.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su klubovi IPA Stuttgart ( Njemačka ), IPA Havirov – Trinec (Češka), IPA Crna Gora, IPA Županije Zapadnohecegovačke ( Grude, F BiH) i IPA Županije Hercegbosanske ( Livno, F BiH), uz klubove Hrvatske sekcije, IPA Osječko baranjska, IPA Zagrebačka, IPA Međimurje i domaćin IPA Splitsko dalmatinska sa tri tima.

Devet klubova, uz timove SJP BATT i policijskih postaja te natjecatelje u pojedinačnoj konkurenciji, ukupna brojka na vatrenoj liniji – 63.

Odlični vremenski uvjeti i brižno pripremljeno strelište, o kojem za ovu priliku zajednički brinu streljački klub Centar i entuzijasti iz redova glavnog organizatora - IPA SD, omogućili su izvrstan natjecateljski dan, a ostvareni rezultati potvrda su kako turnir raste u svim svojim segmentima.

Sportski napeto, korektno i sigurno, prijepodnevni natjecateljski program završio je dodjelom medalja i pehara u kategorijama žene, muškarci i timovi.

Žene – pojedinačno

1. Marija Horvat, IPA Međimurje

2. Jelena Božić, IPA splitsko dalmatinska

3. Gordana Štefinac, IPA Međimurje

Muškarci – pojedinačno

1. Josip Anić, IPA Zagreb

2. Boris Ercegović, IPA splitsko dalmatinska

3. Srđa Miranović, IPA Crna Gora

Timovi

1. IPA Zagreb

2. IPA SD tim 1

3. IPA Crna Gora

Večernjem okupljanju u duhu krilatice Servo per Amikeco, pridružili su se natjecatelji te članovi i prijatelji kluba zaslužni što turnir traje. U ime članova IPA SD posebne su klupske plakete uručene najuspješnijoj natjecateljici i natjecatelju iz Hrvatske sekcije ( Marija Horvat i Josip Anić ) te najuspješnijima iz redova sekcija koje su imale svoje predstavnike ( Ria Michalikova, Češka i Srđa Miranović, Crna Gora ).

Klupske plakete uručene su i članovima kluba koji svojim radom kroz cijelu godinu održavaju ritam organizacije i sve nas potiču da ustrajemo: Oliver Peša, Vedran Živaljić i Stipe Kokić.

Druženje u ugodnom okruženju hotela „Fanat", uz klapu PU SD „Sveti Mihovil" i odabir glazbe u realizaciji klupskog prijatelja Ivice Bilića, nastavljeno je do kasnih večernjih sati.

U ime predsjednika Hrvatske sekcije, turnir je otvorio te cjeli dan aktivno sudjelovao u natjecanju i organizaciji, glavni tajnik sekcije Željko Turk. Svoje klubove i sekciju su u Spitu predstavljali potpredsjednici Emil Landher i Perica Orešković.

Tim iz Crne Gore predvodio je predsjednik Sekcije Crna Gora Vojislav Dragović, a iz Sekcije F BiH pristigli su Tino Krivić,predsjednik suda časti Sekcije F BiH i Goran Žulj, član nadzornog odbora Sekcije F BiH.

Foto galerija

 

   

IPA SD sa predsjednikom Američke akademije za forenzične znanosti

 

Nakon stručnog skupa IPA SD početkom travnja – „Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu", na kojem su uz niz izlaganja predstavljeni i programi Odjela za forenziku, Sveučilišta u Splitu, suradnja kluba i Odjela nastavljena je organizacijom gostovanja članova kluba u prostorijama splitskih forenzičara.

Posebno je vrijedno iskustvo predavanje predsjednika Američke akademije za forenzične znanosti (AAFS ), prof.dr.sc John Gernsa koji je u Hrvatskoj gostovao na poziv jednog od svojih najbližih suradnika prof. dr. sc. Dragana Primorca.

Prof. Gerns je tijekom prezentacije posebno naglasio ključnu ulogu dokaza prikupljenih zahvaljujući znanjima i vještinama stručnjaka te procedurama koje razvijaju znanstvenici i istražitelji udruženi u AAFS. Prikaz slučajeva iz osobne prakse najinteresantniji je dio svakog predavanja, a kada slučajeve predstavlja predsjednik AAFS-a i kao slušatelj osjećate se privilegirano.

U svom je izlaganju posebno istakao i  važnu odrednicu uspješnog istraživanja koju  poznaju  domaći kriminalisti i forenzičar: činjenica da dokaz nije pronađen ne znači da nije na mjestu događaja, možda je samo vrijeme da izađemo iz okvira koji sputavaju kreaciju istražitelja.

Dvadesetak članova kluba IPA SD i djelatnika PU splitsko dalmatinske, zadržali su se nakon predavanja u prostorijama Sveučilišne knjižnice i iskoristili odličnu priliku razmijenit iskustva sa ovim svjetskim  stručnjakom u društvu prof. dr.sc. Dragana Primorca, rektora prof.dr.sc. Šimuna Anđelinovića i voditelja Odjela prof. dr.sc. Josipa Kasuma.

 

 

 

 

 

 

   

Stranica 7 od 36

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !