Aktivnosti

Poziv za sudjelovanje na XI. konferenciji Menadžment i sigurnost

Europsko društvo inženjera sigurnost, nakon konferencija u Republici Hrvatskoj i Sloveniji, u lipnju ove godine organizira XI. međunarodnu znanstvenu i stručnu konferenciju na temu „Održivi razvoj i zaštita", u Vrnjačkoj Banji, Republika Srbija.

Konferencija će se održati 10. i 11. lipnja 2016.g. .

Radovi koji budu pozitivno recenzirani, kategoriziraju se kao znanstveni ili stručni. Za sve radove organizator određuje UDK oznaku uz objavu u tiskanom Zborniku.

U tri godine, 2013, 2014. i 2015. u zborniku radova VIII, IX. I X. konferencije objavljeno je devet radova čiji su autori članovi kluba IPA SD.

Temeljem plana rada usvojenog na skupštini 18. prosinca 2015, sukladno prijedlogu Upravnog odbora kluba, za članove RK IPA SD, autore članaka koji u 2016. budu kategorizirani i uvršteni u Zbornik radova konferencije, klub će osigurati financijsku potporu kroz uplatu kotizacije za prvog autora u visini od 80 eura.

VAŽNO: organizacijska dinamika i način komunikacije na liniji organizator - sudionici, opisani su u materijalima konferencije ( vidi poveznice ), važan uvjet za autore je prijava sažetka do 31.siječnja 2016. prema uputi organizatora ( vidi poveznice )

Poziv autorima, upute za prijavu sa postupkom recenzije i putovanje na poveznicama:

MS-2016_Conference_Information.pdf

MS-2016_Conference_Plan.pdf

MS-2016_Rezime_Latinica.doc

Plan_putovanja_Travel_Plan.pdf

 

Predblagdansko druženje članova i prijatelja IPA SD

Nastavak radnog dijela skupštine, 18. prosinca 2015. u dvorani hotela „Fanat", druženje je članova i prijatelja u predblagdanskom ozračju. Policijska klapa PU SD, Sveti Mihovil, uz dvije Božićne pjesme uvela je više od 120 prisutnih članova i gotovo 40 gostiju iz IPA klubova i prijatelja u svečarski dio programa. Predsjednik krovne udruge Hrvatske sekcije IPA-e gosp. Miljenko Vidak, u Split je došao sa glavnim tajnikom i urednikom, a u Split su pozvani i svi članovi Upravnog odbora sekcije kao i predstavnici klubova, pa je druženje preraslo u pravo IPA okupljanje klubova iz Zagreba, Čakovca, Karlovca, Varaždina, Rijeke,Siska, koji su se pozivu odazvali.

Druženja u organizaciji IPA SD ne prolaze bez naših prijatelja iz dva kluba sekcije Federacije BiH, IPA Županije zapadnohercegovačke i IPA Županije hercegbosanske, radosni smo što su i ovom prilikom bili sa nama.

Uz prijatelje kluba iz redova lokalne zajednice, gospodarstva i udruga, okupljanje su svojim dolaskom podržali i predsjednik udruge SJP BATT Split, predsjednik UHVIDR-a Split i predsjednik Udruge veterana 4. Gardijske brigade.

Nakon uručenja zlatnih, srebrenih i brončanih IPA medalja petoro članova kluba IPA SD, još jednog glazbenog broja klape Sv. Mihovil, pozdravne riječi i blagoslova policijskog kapelana PU SD, krenula je odlična zabava u režiji Milana Terze uz pratnju ženskog vokala i klavijaturista.

Zadovoljstvo organizatora raslo je kao i atmosfera u dvorani. Naime, prijateljsko ozračje, društvo sa svih strana Županije SD, RH i klubova BiH sekcije učinili su da se osjetimo ponosi na klub, prijatelje i sve one vrijednosti koje u život svakog od nas donosi policijski poziv.

Osoblju hotela „Fanat" dužni smo veliku zahvalu za trud i ljubaznost sa kojom su ugostili sve naše prijatelje.

Uz mali podsjetnik na uspješnu humanitarnu akciju početkom prosinca, predblagdansko okupljanje bila je još jedna prilika za čestitati Božić i zaželjeti sretnu Novu 2016. djelatnicima PU SD, gostima i prijateljima.

 

 

 

 

 

 

  

Foto galerija 

   

Redovna skupština kluba IPA SD - 18.prosinac 2015.

Četvrtu godinu, regionalni klub IPA splitsko dalmatinska organizira izvještajnu skupštinu i predblagdansko druženje za članove i prijatelje kluba i Hrvatske sekcije.

Nakon izborne skupštine u ožujku, administrativnog i organizacijskog usklađivanja sa novim Zakonom o udrugama, ova prosinačka skupština bila je prava prilika za predstaviti aktivnosti i planove, financijske projekcije i sve što klub potiče, razvija, donosi u svakodnevicu svojih članova.

Društvena okupljanja, promocija sporta, unaprjeđenje struke, suradnja sa braniteljskim udrugama u promociji vrijednosti Domovinskog rata uz stručnu i humanitarnu suradnju sa lokalnom zajednicom, temeljne su smjernice koje klub ostvaruje trajno o čemu svjedoči i izvješće za 2015. Sve navedeno u izvješću predstavljeno je i na webu kluba www.ipa-split.hr

Program kluba za 2016, nastavak je uspostavljanja tradicije sportskih okupljanja ( IV. turnir u preciznom streljaštvu, V. balotaški turnir, III. plivački maraton, malonogometni turnir povodom Dana policije i dr. ), društvenih događanja ( V. turnir tradicionalnih starih sportova, IV. maskenbal, predblagdansko okupljanje u prosincu i dr. ), strukovnih seminara i radionica u klubu . Uz organizaciju od strane našeg kluba, planiramo sudjelovati i na nizu stručnih okupljanja, kao i različitih događanja u organizaciji klubova Hrvatske sekcije kao i klubova prijatelja iz Federacije BiH , IPA Županije zapadnohercegovačke i IPA Županije Hercegbosanske.

Ako mogućnosti i dobar rad dopuste, zadržati ćemo i tradiciju sudjelovanja na jednom od malonogometnih IPA veteranskih turnira u Nizozemskoj. Izvješće i plan rada prihvaćeni su većinom glasova prisutnih članova.

Predsjednici Časnog suda i Nadzornog odbora podnijeli su izvješća o radu koja su jednoglasno usvojena od strane prisutnih članova.

UPRAVNI ODBOR

   

IPA SD za udrugu MoST i splitske beskućnike

Članovi i prijatelji kluba IPA SD, u blagdanskom su prosincu 2015. god. prikupili značajnu donaciju vrijednih stvari u okviru humanitarne akcije " A di si ti ?" - prodaja prikupljanjenih stvari i prikupljanje financijskih sredstava potrebnih za rad prihvatilišta za beskućnike.

Više od 400 knjiga, CD-a, DVD-a i sl. predali smo volonterima udruge „MoST" u prostorijama našeg kluba, i tako se pridružili udrugama,institucijama, sportašima, gospodarstvenicima, građanima i svima ostalima koji već 15 godina podržavaju ovu iznimno vrijednu akciju.

U vrijeme došašća, ovog 12. prosinca, na lijep smo način u duhu solidarnosti i prijateljstva čestitali Božić najpotrebitijima.

Servo Per Amikeco - Služimo kroz prijateljstvo !

Foto galerija   

Radionica u klubu IPA SD - optužni prijedlog u prekršajnom postupku

Strukovne radionice u organizaciji kluba IPA SD i PU SD nastavljene su tijekom prosinca. U proteklom tjednu za središnju je temu odabran optužni prijedlog policije, i položaj tužitelja u prekršajnom postupku. Uz rukovoditelje iz policije koji su pripremali materijale, radionici su se u ulozi stručnih voditelja i moderatora pridružile i sutkinje Prekršajnog suda u Splitu.

Nakon izrade optužnog prijedloga, voditelji pet radni skupina prezentirali su urađeno uz kritičku analizu i obrazloženja.

Dvadeset polaznika radionice složili su se kako je model studije slučaja, uz stručno vodstvo i potporu sutkinja, odličan oblik nadgradnje znanja stečenih u praktičnoj primjeni prekršajnog zakona.

   

Stranica 9 od 35

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !