Aktivnosti

Na kuglačkom turniru IPA Lika

Muška i ženska ekipa IPA SD odazvali su se pozivu IPA Lika i sudjelovali na kuglačkom turniru u Gospiću. Turnir održan u kuglani hotela „Ante", 28.11.2015. okupio je predstavnike pet regionalnih klubova Hrvatske sekcije iz Osijeka, Zaboka, Slavonskog Broda, Splita uz domaćine IPA Lika.

Treće mjesto IPA SD u obje konkurencije rezultat je u natjecateljskom dijelu, a novi prijatelji, ideje i IPA iskustvo u duhu krilatice Servo Per Amikeco trajna su vrijednost ovakvih okupljanja.

 

Kaznena prijava policije - radionica u klubu IPA SD

Potičući strukovni razvoj, u organizaciji upravnog odbora regionalnog kluba IPA SD, u klupskim je prostorijama 19. studenog 2015.održano predavanje i radionica na temu „Kaznena prijava policije".

Na radionicu planiranu u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom i PU splitsko dalmatinskom, pozvani su policijski službenici Policijskih postaja koji izravno sudjeluju u pripremi i izradi složenih kaznenih prijava. Uspješno strukovno okupljanje potvrdilo se kao odlično mjesto razmjene iskustava, osvježavanja znanja i unaprjeđenja međusobne komunikacije.

Neka praktična pitanja postavljena zamjenici ŽDO, pomogla su usmjeriti raspravu upravo na razjašnjenje dvojbi kod tumačenja i primjene ZKP-a, Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te Protokola o suradnji odvjetništva i policije.

Dvadeset kriminalista raspoređenih u pet radnih skupina, odlično su prihvatili model baziran na analizi slučaja, uz kritičke osvrte moderatora i zamjenice ŽDO kod završnih izlaganja.

 

 

 

 

 

 

 

Primijenjeni model edukacije nastaviti će se kroz mjesečna tematska okupljanja uz suradnju sa širokom listom partnera.

 

   

IPA SD na turniru u Nizozemskoj

Nakon deset godina na IPA turniru u Belgiji, ove godine malonogometaši IPA splitsko dalmatinske odazvali su se na poziv organizatora 33. turnira IPA Nizozemske, od 12. do 16. listopada, na kojem tradicionalno uz policijske djelatnike sudjeluju i timovi vatrogasnih i vojnih postrojbi te carine.

U simpatičnom nizozemskom gradiću Groenlo, okupilo se 208 ekipa iz 54 države, u četiri kategorije: žene, muškarci, muškarci iznad 35 godina i muškarci iznad 45 godina.

Republika Hrvatska na turniru je zastupljena sa tri ekipe u tri kategorije: National police team Croatia ( Zagreb ) u dvije kategorije, muškarci i muškarci + 45 godina, te IPA splitsko dalmatinske u kategoriji muškarci + 35.

Nakon natjecanja po grupama u kategoriji + 35, tablica grupe G izgleda odlično. Sa sedam pobjeda i gol razlikom 30 : 3, kao pobjednici skupine idemo u drugi dio natjecanja. Nakon pobjede nad predstavnicima Rumunjske, četvrtfinale je osigurano pobjedom u utakmici sa timom policije Republike Srbije.

Opširnije: IPA SD na turniru u Nizozemskoj

   

IPA SD PP Omiš prvaci u Češkoj

Uz potporu regionalnog kluba IPA SD, malonogometna ekipa IPA SD - PP Omiš, sudjelovala je 09.10.2015. na VII. međunarodnom memorijalnom turniru "Zdenek Juroš". Turnir se održava u spomen na kapetana Češke policije Zdeneka Juroš. Kapetan Juroš tragično je preminuo tijekom ljetovanja u Republici Hrvatskoj, 2002.godine.

Turnir je održan 09.10.2015 godine u mjestu Smilovice, Republika Češka. Uz ekipu RK IPA SD – Omiš, nastupile su i ekipe iz IPA Slovačke, Poljske i Češke. Nakon osvojenog prvog mjesta 2013 godine, ove godine ekipa vrsnih malonogometaša je ponovila najbolji rezultat, što do sada nije nikome uspjelo.

Do prvog mjesta trebalo je pobijediti u pet susreta uz jedan neriješen rezultat.

Osim pehara za pobjednika turnira, naš Tomislav ponio je i onaj za najboljeg igrača što je dodatno uljepšalo sportski uspjeh.

Klub  IPA SD  predstavljali su djelatnici PP Omiš, koji vlastitim trudom održavaju tradiciju sudjelovanja na ovom vrijednom turniru držeći se načela osnivača IPA-e Arthura Throopa - Služiti kroz prijateljstvo / Servo per Amikeco !

Foto galerija

   

Turnir uoči Dana policije i blagdana Svetog Mihovila

Četvrtu godinu, regionalni klub IPA SD organizira malonogometni turnir kao sportski uvod u obilježavanje Dana policije i blagdana Svetog Mihovila. Na terenima športskog centra NK Turnovac, 28. rujna 2015, nije nedostajalo natjecateljske napetosti ni duhovite pošalice kolega i sportskih prijatelja.

U prvoj fazi natjecanja po grupama, nastupili su kolege iz PP Solin, PP Omiš, I. PP Split, PP Trogir, PP Imotski, Prometna PP, PGP Trilj, Sektora policije kao i ekipa Pravosudne policije Split te uvijek dobrodošli prijatelji, ekipa kluba IPA Županije Hercegbosanske iz Livna.

Poluzavršnica PP Imotski – PGP Trilj i Prometna PP – IPA ŽHB Livno, uvod je u završnicu PP Imotski – Prometna PP.

Na kraju dana, nakon niza zanimljivih susreta, uz kreativne komentare gledatelja i glasnu potporu prisutnih tablica se posložila.

1. PP Imotski

2. Prometna PP Split

3. PGP Trilj

4. IPA Županije Hrcegbosanske , Livno

Već tradicionalno, uz odlično raspoloženje policajaca i prijatelja, dobra atmosfera u prostorijama NK Turnovac rezultat je domaćinske brige obitelji Bućan.

Nakon podjele prigodnih pokala, druženje je nastavljeno do večernjih sati uoči Dana policije i blagdana zaštitnika hrvatske policije Svetog Mihovila.

Foto galerija

   

Stranica 10 od 35

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !