Aktivnosti

15. rođendan RK IPA SD sa Centrom za autizam

Petnaestu godišnjicu osnivanja i rada Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska,  članovi i prijatelji kluba obilježili su na donatorskoj večeri u okviru humanitarnog projekta  - IPA splitsko dalmatinska za Centar za autizam Split.

Više od 250 prisutnih 1. prosinca 2017. u svečanoj dvorani hotela „Salona Palace" u Solinu, potvrda je kako kolege i zajednica prepoznaju rad našeg kluba i sudjelovanjem izravno žele doprinijeti boljoj ocjeni organizacije i ostvarenju ciljeva opisanih u statutu.

Hrvatska sekcija na događanju je zastupana sa najviše razine, predsjednik Vidak i glavni tajnik Turk aktivno su sudjelovali u protokolu i druženju u prijateljskoj atmosferi. Pozivu su se odazvali i kolege iz klubova Hrvatske sekcije, IPA Zagreb, IPA Šibensko kninska, IPA Zadar, IPA Lika, IPA Međimurje, iskoristivši tako priliku za ugodno druženje i razmjenu iskustava u korist sadržajnije svakodnevice Hrvatske sekcije.

Poseban pljesak i zahvalu,  prisutni su uputili predstavnicima prijateljskih klubova  IPA Županije Zapadnohercegovačke – Grude i IPA Županije Hercegbosanske – Livno, članovima  Sekcije Bosne i Hercegovine. Ova dva kluba, zajedno sa klubom IPA splitsko dalmatinska,  okosnica su trajnog prijateljstva i primjer suradnje sa pozitivnim utjecajem na sve koji u aktivnostima IPA-e vide  priliku i prostor za razvoj struke, suradnje i međusobne potpore izvan formalnih granica službi i država. Niz je primjera međusobne potpore u različitim aktivnostima,  kojima su ova tri kluba privukla pozornost drugih aktivnih i spremnih pridružiti se.

Primjer povezivanja i razvoja prijateljstva uspostavljena je suradnja kluba IPA SD sa prijateljima iz kluba Njemačke sekcije – IPA Stuttgart. Predsjednik Patric Frankenhauser i tajnik kluba Wolfgang Hoflacher, voditelj tima strijelaca koji svake godine sudjeluju na turniru u Stobreču Walter Spiller i naša glavna poveznica Branko Domić  iz kluba IPA Stuttgart, rado su se odazvali  pozivu i tako uveličali naš petnaesti rođendan.

Humanitarni projekti jedna su od temeljnih odrednica kluba IPA SD zadnjih godina, pa su se na naše okupljanje rado odazvali i iz udruge MoST, čiji volonteri i aktivisti skrbe o splitskim beskućnicima ali i drugim kategorijama  građana sa potrebom potpore u životnoj utakmici. U djelatnicima  Centra za autizam i aktivnostima udruge roditelja djece sa dijagnosticiranim autizmom, uvijek imamo odličnu potporu kod organizacije i sudjelovanja. Nakon donatorske večeri u prosincu  2012, koncerta „Ja mogu sve"  u 2013. ovo je treća zajednička aktivnosti u kojoj klub IPA SD nastoji pružiti potporu iznalaženju boljih uvjeta za rad Centra i udruge.

Deset uposlenika i voditelj Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti iz Splita,  dolaskom i potporom  su potvrdili  kako započeta suradnja kluba IPA SD, Policijske uprave i  Odjela predstavljala  zamašnjak u razvoju struke u interesu svih dionika. Odličan primjer projektne suradnje upravo je najavljena II. Međunarodna konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2018. u suorganizaciji kluba IPA SD, Odjela za forenzične znanosti i Hrvatske udruge povijesnih gradova  čiji su čelnici  Vetma i Didović  također nazočili događanju u hotelu Salona Palace.

Iz udruge SJP BATT Split , HVIDR- a Split i Udruge veterana 4. gardijske brigade jak tim je došao podržati akciju svjedočeći krilaticu  - zajedno u ratu zajedno u miru.

Potporu radu kluba dolaskom su izrazili i predstavnici lokalne uprave predvođeni gradonačelnikom Splita  gospodinom Androm Krstulovićem Oparom i izaslanikom  župana,  gospodinom Damirom Gabrićem.

Zahvalnost klub duguje i partnerima koji se gotovo uvijek odazivaju sličnim akcijama,  a dolaze iz gradova Solina, Trilja,  Makarske, Sinja, Omiša općina Klis, Hrvace, Zmijavci, Podstrana,  Proložac , Cista Provo.

Akciji su se odazvali i iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, tvrtke MPG Live iz Zagreba, Kova promet iz Splita, Lovački savez SDŽ, Zračna luka Split, HAK – Auto klub Split, Split parking doo, Vodovod i kanalizacija Split, MG Sport, Wiener osiguranje – Split i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP Split. HIKVISION Hrvatska predstavljao je voditelj tima u RH gosp. Buterin,  zajedno sa kolegom iz Kine što je dodatno osnažilo međunarodni karakter ovog uspješnog okupljanja prijatelja.

Uručenje plaketa, medalja i zahvalnica  članovima i predstavnicima partnera koji su se istaknuli u radu završnica je obilježavanja petnaeste godišnjice kluba uz iznimno aktivnu 2017. godinu.  Najvećim priznanjem Hrvatske sekcije – zlatnom plaketom,  na prijedlog kluba IPA SD nagrađeni su: prvi predsjednik kluba IPA SD iz 2002.godine  Željko Vojković, predsjednici klubova IPA Županije Hercegbosanske Tino Krivić i IPA Županije zapadnohercegovačke Zoran Smital, član kluba IPA Stuttgart Branko Domić i počasni član kluba IPA SD Vedran Živaljić.

Na redovnoj godišnjoj  skupštini održanoj uoči donatorske večeri, podsjetili smo na iznimno aktivnu jubilarnu godinu koju su obilježili organizacijski zahtjevni projekti sa iznimnim uspjehom.

Istaknuta je ovom prilikom  1. Međunarodna konferencija Sigurnost povijesnih gradova ( predstavnici devet država) , organizirana u hotelu Le Meridian Lav u ožujku 2017, projekt kluba IPA splitsko dalmatinska i Hrvatske udruge povijesnih gradova,  nagrađen u listopadu ove godine  i Velikom Hrvatskom nagradom sigurnosti za 2017. godinu.

Uz ovaj uspješan projekt, neki već tradicionalni dostignuli su novu, veću organizacijsku razinu, čemu smo svjedočili u svibnju na 5. Međunarodnom turniru u preciznom streljaštvu sa natjecateljima iz Sekcija Crne Gore, Njemačke, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine  i Hrvatske. Nastavljena je tradicija malonogometnih turnira, balotaškog natjecanja, maskenbal ali i hodnja Velebitskim padinama u suradnji sa Udrugom veterana SJP BATT iz Splita.  U strukovnom smo radu podržali autore na konferenciji Menadžment i sigurnost i dodatno razvili suradnju kroz radionice na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti.

Humanitarni dio aktivnosti uz ovu donatorsku večer na kojoj je za potrebe Centra za autizam prikupljeno 15.000 kuna,   ostvarivan je kroz 2017.  i u suradnji sa udrugom „Naš svijet"  te kroz sudjelovanje u humanom projektu,  otkupom ulaznica za humanitarni koncert  kojim su prikupljana sredstva za rad udruge MoST.

Uz ekipu organizatora koji su se svojski potrudili da rođendanska večer uspije,  posebno mjesto u piramidi zaslužnih pripada prijateljima iz tvrtke Sound System Ivici i Tomi,  nenadmašnom  voditelju Jošku Bonaćiju, klapi PU SD Sveti Mihovil,  bendu Milan Terze i prijatelj te uigranom timu domaćina iz hotela „Salona Palace" bez čijeg osmjeha i dobre volje ne bi bilo isto.

Foto galerija

 

Održana redovita Skupština kluba za 2017.god.

Dana 1.12.2017. od 19:00 sati u dvorani hotela Salona Palace  u Solinu, sukladno ranije objavljenom pozivu, održana je redovita godišnja skupština regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska.

Nakon utvrđenog kvoruma usvojen je predloženi dnevni red:

1. Izmjene Statuta

2. Izvješće Upravnog odbora za period od redovite Skupštine u prosinu 2016.

3. Plan rada za 2018.

4. Izvješće nadzornog  odbora

5. Izvješće časnog suda

U okviru rasprave po točkama dnevnog reda, nakon obrazloženja predsjednika i članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Časnog suda svi su zaključci usvojeni jednoglasno.

Izmijenjeni Statut uz obaveze prema Uredu državne uprave SDŽ, objaviti će se na stranicama kluba www.ipa-split.hr kao i kalendar događanja na temelju usvojenog plana rada za 2018.

Prema Statutu  kluba u ožujku / travnju 2018. održati će se izborna skupština. Na stranici www.ipa-split.hr  objavljen je Poslovnik o radu skupštine, a svi su članovi pozvani na aktivno sudjelovanje kandidaturom i konstruktivnim prijedlozima.

   

Hrvatska velika nagrada sigurnosti za IPA splitsko dalmatinsku

Zadovoljstvo visokim ocjenama za organizaciju konferencije „Sigurnost povijesnih gradova" održane krajem ožujka ove godine, upotpunila je nominacija na natječaj za Veliku Hrvatsku nagradu sigurnosti koju desetu godinu dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti.

Već sama nominacija značajan je uspjeh, a početkom listopada pristigla  obavijest o prestižnoj nagradi u kategoriji Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine,  kao i mnogobrojne čestitke stručnjaka sigurnosti  potvrda su kvalitetnog zajedničkog rada timova iz Hrvatske udruge povijesnih gradova i Regionalnog kluba IPA Splitsko dalmatinska.

Uručenju nagrade 11. listopada 2017. u Opatiji, na žalost nisu mogli prisustvovati svi oni zaslužni za uspjeh projekta ali prilika čeka već dogodine. Veliki je izazov za sve u klubu nastaviti započeto u travnju 2016. organizacijom konferencije „Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu" i 2017. prvim izdanjem konferencije „Sigurnost povijesnih gradova" .

U pripremi za drugo izdanje „Sigurnosti povijesnih gradova", 16. i 17. ožujka 2018. važno je priključiti se i doprinijeti idejom, savjetom, djelićem slobodnog vremena i sudjelovanjem.

  

   

Poveznica - više o konferenciji

www.shcconference.com

   

Malonogometni turnir Dan policije i blagdan Svetog Mihovila

Malonogometni turnir u organizaciji kluba policijskih djelatnika IPA splitsko dalmatinska i ove je godine uspješno organiziran u sklopu proslave  Dana policije i blagdana Svetog Mihovila.

26.rujna 2017, na sportskim terenima NK „Turnovec" okupilo se 13 momčadi. Uz ustrojstvene jedinice PU SD ( I. PP, Solin, Makarska, Prometna PP, Pomorska PP, Imotski, PGP Trilj, Sinj, Trogir, Kaštela, Vrgorac)  svoje su predstavnike imali i klub IPA Županije zapadno hercegovačke – Grude i IPA Županije herceg bosanske – Livno, inače prošlogodišnji pobjednici koji su u Split vratili veliki prelazni pehar.

Cjelodnevno natjecanje završava pobjedom PGP Trilj u završnici u kojoj su nijansu bolji od starih rivala iz PP Imotski.

Treći su kolege iz IPA ŽZH – Grude, za sportski korak ispred Pomorske PP. Triljani imaju i najboljeg golmana Vukelju, dok je naslov najboljeg strijelca ove godine pripao kolegi Kraljeviću iz IPA ŽZH Grude

Natjecatelja, navijača i zainteresiranih za ovakva okupljanja više je od 150 tijekom dana, što čini ovo događanje atraktivnim i posebno važnim u povezivanju generacija policijskih djelatnika i razvoju osjećaja pripadnosti.

Uz obilježavanje Dana policije i Svetog Mihovila, ovakvo okupljanje kolega značajan je doprinos kluba IPA SD kvalitetnijoj organizaciji svakodnevice članova IPA SD i policijskih djelatnika.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
   

Strijelci IPA SD srebreni na turniru u Crnoj Gori

Sportski susreti u Crnoj Gori 23.9.2017.  okupili su natjecatelje više klubova i sekcija. Natjecalo se u četiri discipline : pikadu, šahu, stolnom tenisu i streljaštvu.

Naš streljački tim IPA SD 1  u muškoj je konkurenciji srebreni na jakom turniri na kojem su sudjelovali i neki od reprezentativaca CG koji su iskoristili priliku za pripreme u oštroj konkurenciji.

Uz poznata lica domaćina i dvije ekipe IPA SD, na turniru su nastupili i timovi IPA Zagreb, IPA ŽHB – Livno, IPA ŽZH - Grude  stari rivali sa splitskog turnira i odlično društvo.

Na streljačkom turniru nastupili su još i timovi umirovljenika, Policijske akademije Danilovgrad, MUP-a CG i prijatelji IPA CG.

   

 

   

Stranica 2 od 38

Regionalni klub IPA SPLIT
Trg Hrv. bratske zajednice 9
21000 SPLIT

Tel: +385 21 307-131
Fax: +385 21 307-361

Email: ipa.split@gmail.com


Pristupnica

ISPUNITE pdf PRISTUPNICU I POSTANITE ČLAN NAJVEĆE UDRUGE POLICAJACA NA SVIJETU !