IPA SD na međunarodnoj konferenciji Sigurnost u turizmu 2013.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na međunarodnoj konferenciji Sigurnost u turizmu – 2013, održanoj u Bolu na Braču 19. i 20. rujna , sudjelovali su i predstavnici Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska.

Naime, sporazumom potpisanim još u srpnju ove godine između organizatora konferencije tvrtke „Tectus” iz Zagreba i Regionalnog kluba IPA SD, dogovoreno je učešće šestoro naših članova kroz angažman na okruglom stolu na temu sigurnosti turističke destinacije.

Okrugli stol planiran je u suorganizaciji Europskog Foruma za sigurnost gradova – European Forum for Urban Security ( EFUS ), međunarodne udruge koja okuplja 250 gradova iz 17 država.

Izvršna direktorica EFUS-a Elizabeth Johnston, predstavila je ovom prilikom međunarodne projekte u polju sigurnosti lokalnih zajednica, naglasivši posebno ulogu strukovnih i udruga građana koje pomažu razvijati partnerstvo građana i institucija.

EFUS-ov projekt „Sigurnost i turizam” zainteresirao je prisutne iz lokalnih turističkih sredina kao i predstavnike prisutnih udruga.

Kroz razgovore sa organizatorima i gostima konferencije iz Francuske, Velike Britanije, SAD-a, potvrđena je dobra praksa uključivanja kluba u ovakve stručne skupove na kojima se stječu iskustva važna za redoviti rad ali i za unaprjeđenje partnerstva i komunikacije između svih subjekata važnih za sigurnost zajednice.

Uz iskustva i znanja važna za dalji rad, naši su članovi boravak na Bolu iskoristili i za ugodno druženje. U pauzi između predavanja pridružio im se i potpredsjednik sekcije Antun Novoselović.

Više o konferenciji na www.zastita.info

 

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.