IPA SD – sa Udrugom SJP BATT na Velebitu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska i Udruga specijalne jedinice policije – BATT Split, pokrenuli su projekt suradnje sa ciljem očuvanja vrijednosti proizišlih iz Domovinskog rata.

Dogovoreno = učinjeno !

Početkom srpnja ove godine, naše dvije udruge organizirale su obilazak dijela nekadašnje bojišnice na Velebitu i sat povijesti koji su za mlađe kolege pripremili veterani BATT-a i SJP. Na Velebitu se tako okupilo više generacija policijskih službenika, veterani SJP i posebno dragocjeno policajke i policajci koji su rođeni u vrijeme nastajanja suvremene Hrvatske.

Uz riječ svjedoka vremena, kombinirani obilazak vozilima i hodnja od Maslenice preko Tulovih greda i Malog Alan do Dušica i Svetog brda , prilika je za prisjećanje veterana ali i za stjecanje dragocjenih iskustava mlađih naraštaja. Za mjesto predaha i prisjećanja, odabrali smo položaj nekada improviziranog odmorišta i ratne bolnice, danas planinarsko sklonište Dušice na 1262 metra nadmorske visine u srcu Velebita.

Oni koji su prvi put na Velebitu imali su priliku osjetiti napor pješačke hodnje, zahtjevne i u gotovo idealnim vremenskim uvjetima, upijajući svaku riječ kolega koji su u ratnim uvjetima svjedočili surovim velebitskim zimama.

Zajednički ručak i povratak protekli su u planiranju neke nove dionice i druženja.

Foto galerija

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.