Izlet RK „IPA Splitsko-dalmatinska” u Vukovar

Facebook
Twitter
LinkedIn

RK „IPA Splitsko-dalmatinska” je tijekom vikenda 13. – 15. svibnja 2011. god., organizirala posjet Slavoniji i gradu heroju Vukovaru, te je istom prilikom na narečenom izletu sudjelovalo 30 članova regionalnog kluba.

Izlet je započet svečanom večerom u Slavonskom Brodu gdje se odmah na početku osjetila topla slavonska dobrodošlica uz tamburaše koji su uz slasne slavonske delicije podizali raspoloženje i uveseljavali članove kluba.

U jutarnjim satima slijedećeg dana krenulo se putem grada heroja Vukovara, gdje se posjetilo mjesto pogibelji 12 redarstvenika u Borovu na kojem su se zapalile svijeće, a nakon toga se posjetila glasovita Trpinjsku cesta i mjesto pogibelji legendarnog generala bojnika Blage Zadre.

Zatim se je posjetila Opća bolnica i Memorijalni muzej u podrumu iste, te mjesto stradanja hrvatskih branitelja i pacijenata iz bolnice na Ovčari.

Po obilasku spomen područja izvršen je obilazak groblja branitelja gdje je izaslanstvo regionalnog kluba položilo vijenac i zapalilo svijeću na centralnom spomeniku.

Poslijepodne je bio slobodan obilazak užeg centa grada i odlazak u grad Ilok, te posjet nadaleko poznatih Iločkih podruma, dvorca, hotela Dunav, odnosno posjet najistočnijeg dijela Lijepe naše.

Ovo je za većinu članova bio prvi odlazak u naš grad heroj i taj dio Slavonije, tako da se nadamo da ćemo sukladno mogućnostima i zainteresiranosti članova u dogledno vrijeme organizirati ponovno posjet našem voljenom Vukovaru i ravnoj Slavoniji.

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.