Medicinsko kriminalistička obrada mjesta događaja

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Doktor Antonio Alujević, sudski patolog i dugogodišnji praktičar, održao je 25. travnja izvrsno predavanje, korisno kako policijskim službenicima tako i kolegama sa suda te studentima koji su nam se pridružili u dvorani Pravnog fakulteta.

Trilema ubojstvo – samoubojstvo – nesretan slučaj, dostignuća sudske medicine i pogled na mjesto događaja iz kuta kriminalista, zanimljiva su tema i inspiracija policijskim istražiteljima.

Uz službenike PU SD,  u Split su pristigle i kolege voditelji odjela kriminalističke tehnike iz Zadra i Šibenika pa je skup protekao i kao svojevrsna podloga za razmjenu iskustava i komparaciju prakse.

U raspravi nakon predavanja dogovoren je i nastavak suradnje kluba IPA SD i Pravnog fakulteta sa dr. Alujevićem, a više od šesdeset policijskih službenika koliko ih se za ovu priliku okupilo,  posebno su zainteresirani za temu “Postupak policijskog službenika na mjestu nasilne smrti”, što je ujedno i naslov  sljedećeg njegovog predavanja. 

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.