Vukovar u studenom 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Već na prvom okupljanju kraj autobusa tvrtke Transportcomerc, jasno je bilo kako slijede tri dana u ugodnom i veselom društvu, a kombinacija mladosti i iskustva pokazala se dobitnom.

U dobrom raspoloženju na putovanju do Vinkovaca, uz usputna zaustavljanja u Lici, odmor i večera u zagrebačkom hotelu „I” dobrodošli su svima u veselom autobusu. Domaćin, Darko Minković iz kluba IPA Zagreb dočekao nas je u duhu krilatice udruge, prijateljski raspoložen učinio je da se osjećamo dobrodošli.

Za kasni dolazak u Vinkovce i smještaj u hostel vjerojatno je kriv GPS na jednom od pametnih telefona, naravno od lutanja kružnim tokom dojmljivije su samo prigodne i dobro tempirane upadice.

Središnji dio putovanja, obilazak Vukovara i mjesta koja su odredila suvremenu Hrvatsku povijest, na članove našeg kluba ostavili su poseban dojam. Sjećanje na žrtve, svjedočanstva ljudi koji su povijest živjeli u njenim najgrubljim oblicima i ponos na Hrvatske branitelje obilježili su susret sa Ovčarom, Spomen grobljem branitelja, Spomen domom na mjestu pogibije zapovjednika Blage Zadre i spomen obilježjem na mjestu stradavanja i kalvarije koju je u svibnju 1991.god. prošlo 12 policajaca. Kolega Lovrić iz kluba IPA Vukovarsko srijemska, podijelio je sa nama iskustva kolega iz teških vremena grada na Dunavu

Putovanje je nastavljeno u zajedništvu sa slavonskom tamburicom i bogatim domaćinskim jelovnikom na seoskom gospodarstvu u Ceriću kojem je prethodio aperitiv u legendarnim Iločkim podrumima.

Nedjelju smo započeli panoramskom vožnjom kroz slavonsku ravnicu do Đakova. Nakon mise u katedrali Svetog Petra i obilaska središta grada, vraćamo se na autocestu i u večernjim satima sigurno stižemo do zgrade PU.

Posebne zahvale svih članova kluba idu na račun našeg vozača Ivana i kolega iz klubova IPA Zagreb i IPA Vukovarsko srijemska, bez čije pomoći bi bilo teško organizirati ovakvo putovanje.

Fotogalerija

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.