IPA LOGO final SPLIT

15. rođendan RK IPA SD sa Centrom za autizam

Facebook
Twitter
LinkedIn

Petnaestu godišnjicu osnivanja i rada Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska,  članovi i prijatelji kluba obilježili su na donatorskoj večeri u okviru humanitarnog projekta  – IPA splitsko dalmatinska za Centar za autizam Split.

Više od 250 prisutnih 1. prosinca 2017. u svečanoj dvorani hotela „Salona Palace” u Solinu, potvrda je kako kolege i zajednica prepoznaju rad našeg kluba i sudjelovanjem izravno žele doprinijeti boljoj ocjeni organizacije i ostvarenju ciljeva opisanih u statutu.

Hrvatska sekcija na događanju je zastupana sa najviše razine, predsjednik Vidak i glavni tajnik Turk aktivno su sudjelovali u protokolu i druženju u prijateljskoj atmosferi. Pozivu su se odazvali i kolege iz klubova Hrvatske sekcije, IPA Zagreb, IPA Šibensko kninska, IPA Zadar, IPA Lika, IPA Međimurje, iskoristivši tako priliku za ugodno druženje i razmjenu iskustava u korist sadržajnije svakodnevice Hrvatske sekcije.

Poseban pljesak i zahvalu,  prisutni su uputili predstavnicima prijateljskih klubova  IPA Županije Zapadnohercegovačke – Grude i IPA Županije Hercegbosanske – Livno, članovima  Sekcije Bosne i Hercegovine. Ova dva kluba, zajedno sa klubom IPA splitsko dalmatinska,  okosnica su trajnog prijateljstva i primjer suradnje sa pozitivnim utjecajem na sve koji u aktivnostima IPA-e vide  priliku i prostor za razvoj struke, suradnje i međusobne potpore izvan formalnih granica službi i država. Niz je primjera međusobne potpore u različitim aktivnostima,  kojima su ova tri kluba privukla pozornost drugih aktivnih i spremnih pridružiti se.

Primjer povezivanja i razvoja prijateljstva uspostavljena je suradnja kluba IPA SD sa prijateljima iz kluba Njemačke sekcije – IPA Stuttgart. Predsjednik Patric Frankenhauser i tajnik kluba Wolfgang Hoflacher, voditelj tima strijelaca koji svake godine sudjeluju na turniru u Stobreču Walter Spiller i naša glavna poveznica Branko Domić  iz kluba IPA Stuttgart, rado su se odazvali  pozivu i tako uveličali naš petnaesti rođendan.

Humanitarni projekti jedna su od temeljnih odrednica kluba IPA SD zadnjih godina, pa su se na naše okupljanje rado odazvali i iz udruge MoST, čiji volonteri i aktivisti skrbe o splitskim beskućnicima ali i drugim kategorijama  građana sa potrebom potpore u životnoj utakmici. U djelatnicima  Centra za autizam i aktivnostima udruge roditelja djece sa dijagnosticiranim autizmom, uvijek imamo odličnu potporu kod organizacije i sudjelovanja. Nakon donatorske večeri u prosincu  2012, koncerta „Ja mogu sve”  u 2013. ovo je treća zajednička aktivnosti u kojoj klub IPA SD nastoji pružiti potporu iznalaženju boljih uvjeta za rad Centra i udruge.

Deset uposlenika i voditelj Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti iz Splita,  dolaskom i potporom  su potvrdili  kako započeta suradnja kluba IPA SD, Policijske uprave i  Odjela predstavljala  zamašnjak u razvoju struke u interesu svih dionika. Odličan primjer projektne suradnje upravo je najavljena II. Međunarodna konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2018. u suorganizaciji kluba IPA SD, Odjela za forenzične znanosti i Hrvatske udruge povijesnih gradova  čiji su čelnici  Vetma i Didović  također nazočili događanju u hotelu Salona Palace.

Iz udruge SJP BATT Split , HVIDR- a Split i Udruge veterana 4. gardijske brigade jak tim je došao podržati akciju svjedočeći krilaticu  – zajedno u ratu zajedno u miru.

Potporu radu kluba dolaskom su izrazili i predstavnici lokalne uprave predvođeni gradonačelnikom Splita  gospodinom Androm Krstulovićem Oparom i izaslanikom  župana,  gospodinom Damirom Gabrićem.

Zahvalnost klub duguje i partnerima koji se gotovo uvijek odazivaju sličnim akcijama,  a dolaze iz gradova Solina, Trilja,  Makarske, Sinja, Omiša općina Klis, Hrvace, Zmijavci, Podstrana,  Proložac , Cista Provo.

Akciji su se odazvali i iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, tvrtke MPG Live iz Zagreba, Kova promet iz Splita, Lovački savez SDŽ, Zračna luka Split, HAK – Auto klub Split, Split parking doo, Vodovod i kanalizacija Split, MG Sport, Wiener osiguranje – Split i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP Split. HIKVISION Hrvatska predstavljao je voditelj tima u RH gosp. Buterin,  zajedno sa kolegom iz Kine što je dodatno osnažilo međunarodni karakter ovog uspješnog okupljanja prijatelja.

Uručenje plaketa, medalja i zahvalnica  članovima i predstavnicima partnera koji su se istaknuli u radu završnica je obilježavanja petnaeste godišnjice kluba uz iznimno aktivnu 2017. godinu.  Najvećim priznanjem Hrvatske sekcije – zlatnom plaketom,  na prijedlog kluba IPA SD nagrađeni su: prvi predsjednik kluba IPA SD iz 2002.godine  Željko Vojković, predsjednici klubova IPA Županije Hercegbosanske Tino Krivić i IPA Županije zapadnohercegovačke Zoran Smital, član kluba IPA Stuttgart Branko Domić i počasni član kluba IPA SD Vedran Živaljić.

Na redovnoj godišnjoj  skupštini održanoj uoči donatorske večeri, podsjetili smo na iznimno aktivnu jubilarnu godinu koju su obilježili organizacijski zahtjevni projekti sa iznimnim uspjehom.

Istaknuta je ovom prilikom  1. Međunarodna konferencija Sigurnost povijesnih gradova ( predstavnici devet država) , organizirana u hotelu Le Meridian Lav u ožujku 2017, projekt kluba IPA splitsko dalmatinska i Hrvatske udruge povijesnih gradova,  nagrađen u listopadu ove godine  i Velikom Hrvatskom nagradom sigurnosti za 2017. godinu.

Uz ovaj uspješan projekt, neki već tradicionalni dostignuli su novu, veću organizacijsku razinu, čemu smo svjedočili u svibnju na 5. Međunarodnom turniru u preciznom streljaštvu sa natjecateljima iz Sekcija Crne Gore, Njemačke, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine  i Hrvatske. Nastavljena je tradicija malonogometnih turnira, balotaškog natjecanja, maskenbal ali i hodnja Velebitskim padinama u suradnji sa Udrugom veterana SJP BATT iz Splita.  U strukovnom smo radu podržali autore na konferenciji Menadžment i sigurnost i dodatno razvili suradnju kroz radionice na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti.

Humanitarni dio aktivnosti uz ovu donatorsku večer na kojoj je za potrebe Centra za autizam prikupljeno 15.000 kuna,   ostvarivan je kroz 2017.  i u suradnji sa udrugom „Naš svijet”  te kroz sudjelovanje u humanom projektu,  otkupom ulaznica za humanitarni koncert  kojim su prikupljana sredstva za rad udruge MoST.

Uz ekipu organizatora koji su se svojski potrudili da rođendanska večer uspije,  posebno mjesto u piramidi zaslužnih pripada prijateljima iz tvrtke Sound System Ivici i Tomi,  nenadmašnom  voditelju Jošku Bonaćiju, klapi PU SD Sveti Mihovil,  bendu Milan Terze i prijatelj te uigranom timu domaćina iz hotela „Salona Palace” bez čijeg osmjeha i dobre volje ne bi bilo isto.

Foto galerija

Ostale objave

Podjela iskaznica za 2024. godinu

Obavještavaju se članovi RK IPA Split da se od 12. do 15. veljače 2024. godine, od 17,00 do 19,00 sati, u prostorijama