2. Međunarodna konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Druga međunarodna konferencija „Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma”, u organizaciji Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska, Hrvatske udruge povijesnih gradova i Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, održana u Splitu, 16. i 17. ožujka 2018, potaknula je značajan interes dionika odgovornosti za kvalitetu življenja. Na dvodnevno skupu tako su se zajedno našli predstavnici iz redova lokalne i regionalne uprave, županija, gradova, općina kao i kolege iz turističkog te gospodarskog sektora uz stručnjake sigurnosti iz redova policije, privatne zaštite i znanstvenike iz polja obrane i sigurnosti.

Više od 200 prisutnih i odaziv svih ključnih institucija, potvrda je dobrog rada suorganizatora i ugleda koji i klub IPA splitsko dalmatinska ima u zajednici i strukovnom okruženju.

Značajan broj članova IPA-e i to klubova Hrvatske sekcije, Zagreb, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Slavonski Brod, Split i sekcije Bosne i Hercegovine i klubova IPA Zapadnohercegovačka – Grude i IPA Hercegbosanska – Livno, pridružio se ovom strukovnom okupljanju usmjerenom na razvoj partnerstava u sigurnosti lokalne zajednice, sa osobitim naglaskom na očuvanje arhitektonskog povijesnog i kulturnog naslijeđa.

Stručnjaci iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Slovenije, Izraela, Turske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, proveli su okupljene kroz modele uspostave lokalnih partnerstava, prezentirali iskustva sa različitim oblicima ugroze i ponudili neka funkcionalna rješenja dokazana u praksi.

Uz strukovni dio, organizatori iz kluba IPA splitsko dalmatinska i Hrvatske udruge povijesnih gradova, potrudili su se nastaviti uspostavljenu praksu obilaska povijesnih lokaliteta i gradova u Splitsko dalmatinskoj županiji. Nakon prošlogodišnjeg obilaska Klisa i stare Hrvatske kraljevske tvrđave, ove godine zajedno smo obišli povijesno središte Sinja i nedavno otvoreni Muzej Sinjske alke.

Viteška igra Sinjska alka uvrštena je 2010. godine na UNESCO Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Foto galerija  http://www.shcconference.com/foto-konferencija-split-2018/

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.