IPA LOGO final SPLIT

Srebro na humanitarnom turniru IPA HBŽ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Drugi malonogometni turnir u organizaciji kluba IPA Hercegbosanske županije iz Livna, održan 26.8.2017.  u sportskom centru na brani  u Kazagincu, okupio je sedam timova i veliki broj članova i prijatelja IPA-e. Sportsku delegaciju IPA SD predstavljala je naša malonogometna ekipa, a na poziv našeg kluba okupljanju se pridružila i ekipa Udruge SJP BATT iz Splita. Zajednički dolazak i sudjelovanje nastavak je dobre suradnje dvije udruge policijskih djelatnika iz Splitsko dalmatinske županije.

U Kazagincu su nas dočekali domaćini IPA HBŽ,  nogometni tim IPA Zapadnohercegovačke županije – Grude, IPA Zagreb sa timom sastavljenim od igrača iz Zadra, Dubrovnika i Zagreba, veterani malonogometnog kluba „Seljak”iz Livna i ekipa  bara „Keba”, prijatelji IPA -e.

Kako se bližio susret završnice okupljali su se i gledatelji, puno lica poznatih sa brojnih IPA okupljanja u organizaciji  tri susjedna kluba IPA ZHŽ, IPA HBŽ i IPA SD, kao i drugi članovi i prijatelji IPA-e koje je zainteresirala priča o prijateljskoj atmosferi kakva vlada na ovakvim događanjima. U večernjim satima prije susreta završnice na brani se okupio i respektabilan broj članova IPA SD iz Splita, Imotskog, Trlja, Sinja i drugih mjesta SDŽ.

Na kraju natjecateljskog dana završnica i dinamična utakmica u kojoj se rezultat mijenjao do zadnje minute kada IPA SD izjednačuje na 3:3 i pobjednika odlučuju penali. Sretniji i spretniji, mješoviti tim IPA Zagreb zlato, IPA SD srebro, veterani MNK „Seljak” bronca. Uz srebro imamo i najboljeg igrača turnira, Jerko Čugura iz PP Sinj ovaj put je zasluženo za nijansu ispred ostalih.

Zajednička večera i razmjena IPA znakovlja i klupskih suvenira te zahvala domaćina prethodili su nastavku druženja u fantastičnoj atmosferi. Raspoloženju je pomoglo i saznanje kako je i humanitarna nota jednako uspješan dio ovog hvale vrijednog projekta, naime sredstva prikupljana kotizacijama i osobnim donacijama namijenjena su pomoći kod rehabilitacije dvojice policijskih službenika MUP-a HBŽ.

Dogovaraju se i nove zajedničke aktivnosti, već 8. rujna 2017. čeka nas planinarska hodnja  u organizaciji IPA SD, prilika za novi susret, usvajanje osnovnih planinarskih vještina i upoznavanje ljepotice među planinama – Dinare.

Foto galerija

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran