IPA LOGO final SPLIT

4. Međunarodna konferencija – Sigurnost povjesnih gradova

Facebook
Twitter
LinkedIn

Četvrto izdanje konferencije „Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu“, održane u hotelu Salona Palace u Solinu, 4. i 5. studenoga 2021. godine, rezultat je funkcionalne suradnje kluba policijskih djelatnika i umirovljenika MUP-a – IPA splitsko dalmatinska, Hrvatske udruge povijesnih gradova, Sveučilišnog odjela forenzičkih znanosti i Turističke zajednice splitsko dalmatinske županije.

Interes za konferenciju potvrdio je ispravan odabir teme i organizacijskog modela. Prvog dana u konferencijskoj sali hotela Salona Palace, u otvaranju i radu konferencije sudjelovali su brojni predstavnici lokalne uprave iz Hrvatske i Federacije BiH,  pa je tako poruka potrebe smislenog problemskog povezivanja službi i institucija na lokalnoj razini, došla do aktera ključnih za uspostavu i dogovor na terenu, u praksi.

Skupu su se pridružili ministri unutarnjih poslova pet županija (kantona) iz Federacije BiH, načelnici Policijskih uprava zadarske, šibensko – kninske, dubrovačko – neretvanske, brodsko – posavske i splitsko – dalmatinske, uz brojne policijske službenice i službenike koji su u ovim županijama  (Federacija BiH ) i policijskim upravama iz RH prioritetno raspoređeni na poslove prevencije, pa je konferencija postala i mjesto okupljanja stručnjaka koji su dobili priliku razmijeniti znanja i iskustva, te uspostaviti kontakte za budući rad.

Uz domaće predavače iz MUP RH PU splitsko dalmatinske, gradova Splita, Solina i Pule, gosti iz Francuske, Izraela i Njemačke, omogućili su sudionicima usporediti svoj rad sa iskustvima u međunarodnoj praksi i možda pronaći neke nove puteve u realizaciji projekata prevencije i lokalnog partnerstva u sredinama iz kojih dolaze.

Skupu su se uz organizatore iz kluba IPA Split odazvali i predstavnici više IPA klubova i sekcija iz okruženja IPA BiH, IPA Sarajevo, IPA Zenica, IPA Livno, IPA ŽZH, IPA Crna Gora, IPA Dubrovnik, IPA Zagreb, IPA Šibensko-kninska, IPA Brodsko-posavska i neizostavno već treću godinu i prijatelji iz IPA Stuttgart.

SERVO PER AMIKECO

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran