IPA LOGO final SPLIT

4. Međunarodna konferencija – Sigurnost povjesnih gradova

Facebook
Twitter
LinkedIn

Četvrto izdanje konferencije „Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu“, održane u hotelu Salona Palace u Solinu, 4. i 5. studenoga 2021. godine, rezultat je funkcionalne suradnje kluba policijskih djelatnika i umirovljenika MUP-a – IPA splitsko dalmatinska, Hrvatske udruge povijesnih gradova, Sveučilišnog odjela forenzičkih znanosti i Turističke zajednice splitsko dalmatinske županije.

Interes za konferenciju potvrdio je ispravan odabir teme i organizacijskog modela. Prvog dana u konferencijskoj sali hotela Salona Palace, u otvaranju i radu konferencije sudjelovali su brojni predstavnici lokalne uprave iz Hrvatske i Federacije BiH,  pa je tako poruka potrebe smislenog problemskog povezivanja službi i institucija na lokalnoj razini, došla do aktera ključnih za uspostavu i dogovor na terenu, u praksi.

Skupu su se pridružili ministri unutarnjih poslova pet županija (kantona) iz Federacije BiH, načelnici Policijskih uprava zadarske, šibensko – kninske, dubrovačko – neretvanske, brodsko – posavske i splitsko – dalmatinske, uz brojne policijske službenice i službenike koji su u ovim županijama  (Federacija BiH ) i policijskim upravama iz RH prioritetno raspoređeni na poslove prevencije, pa je konferencija postala i mjesto okupljanja stručnjaka koji su dobili priliku razmijeniti znanja i iskustva, te uspostaviti kontakte za budući rad.

Uz domaće predavače iz MUP RH PU splitsko dalmatinske, gradova Splita, Solina i Pule, gosti iz Francuske, Izraela i Njemačke, omogućili su sudionicima usporediti svoj rad sa iskustvima u međunarodnoj praksi i možda pronaći neke nove puteve u realizaciji projekata prevencije i lokalnog partnerstva u sredinama iz kojih dolaze.

Skupu su se uz organizatore iz kluba IPA Split odazvali i predstavnici više IPA klubova i sekcija iz okruženja IPA BiH, IPA Sarajevo, IPA Zenica, IPA Livno, IPA ŽZH, IPA Crna Gora, IPA Dubrovnik, IPA Zagreb, IPA Šibensko-kninska, IPA Brodsko-posavska i neizostavno već treću godinu i prijatelji iz IPA Stuttgart.

SERVO PER AMIKECO

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga