IPA LOGO final SPLIT

Aržano i Velebit u kolovozu 2014.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon memorijalnog turnira i sjećanja na prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića, druženja sa kolegama i prijateljima iz cijele Hrvatske u Jovićevom rodnom Aržanu 2. kolovoza, na poziv Upravnog odbora i Predsjednika IPA Sekcije Hrvatska, predstavnici našeg kluba pridružili su se 8. kolovoza, organizatorima IV. Velebitskog hodočašća zahvale Majci Božjoj – Krasno 2014.

Kolona Dalmatinu napušta na izlazu Maslenica, a dalje se nastavlja životopisnom starom cestom Obrovac – Sv. Rok (koja prolazi iznad samog južnog portala tunela sv. Rok) do Tulovih greda. Policijski kapelan PU Zadarske predvodio je sv. Misu za sve poginule branitelje na Velebitu, u crkvi Sv. Franje u Podpragu. Poslije Sv. Mise i blagoslova zavjetne svijeće, slijedi ispraćaj hodočasnika IV. Velebitskog hodočašća zahvale Majci Božjoj-Krasno 2014., koji su se uputili u pravcu Svetog brda i Visočice na hodočašće dugo cca 250 km.

Predstavnici Sekcije i klubova Zadar, Lika i Split zajedno obilaze spomen obilježja poginulim braniteljima. Ovom prilikom su pripadnici RK Split zajedno s predsjednikom Sekcije zapalili svijeću i pomolili se na spomen obilježju pogibije pripadnika SJP BATT – Split Viktora Lizatovića i Hrvoja Čove kao i na mjestu pogibije legendarnog Zapovjednika Velebitskog bojišta Damira Tomljanovića-Gavrana, te drugih poginuli branitelja.                   

Uz predsjednika Sekcije Hrvatske Miljenka Vidaka, nazočio je i glavni urednik Damir Berta, predstavnici IPA Zadar, IPA Lika, te udruga SJP Poskoci i SJP Tigar. Za sve prijatelje i članove IPA –e Predsjednik je u svome rodnom mjestu organizirao ručak. Uz ručak je dogovoreno kako potpora i učešće na hodočašću u sjećanje na Hrvatske branitelje mora postati tradicija u čije održavanje je važno uključiti što veći broj klubova. 

 

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran