IPA LOGO final SPLIT

Edukacija “Organizacija potrage za nestalim osobama” na Sveučilištu u Splitu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na Sveučilišnom odjelu za stručne studije, Sveučilišta u Splitu, u organizaciji IPA-e Split, Hrvatske gorske službe spašavanja i PU splitsko-dalmatinske održana je edukacija policijkih službenika te članova Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasnih postrojbi o organizaciji potrage za nestalim osobama.

Predavanja su održali Ivan Bradarić, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, te Boris Rožić, voditelj sekcije za potrage pri HGSS-u. Ovo događanje privuklo je više od 50 sudionika iz PU splitsko-dalmatinske, HGSS-a i vatrogasnih postrojbi.

Jedan od ključnih ciljeva ovakvih edukacija jest jačanje suradnje između različitih službi koje sudjeluju u potrazi za nestalim osobama.

Sudionici su imali priliku postavljati pitanja i razmjenjivati iskustva, što je doprinijelo dubljem razumijevanju svake organizacije i poboljšalo opću koordinaciju između njih.

Predstavnici IPA-e, HGSS-a, PU splitsko-dalmatinske i vatrogasnih postrojbi izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima ove edukacije te su istaknuli spremnost za daljnju suradnju i zajednički rad na poboljšanju strategija potrage za nestalim osobama.

Ovaj događaj je primjer uspješne suradnje između javnih službi, posebice u kontekstu spašavanja ljudskih života i brze reakcije u kriznim situacijama.

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga