IPA LOGO final SPLIT

II. IPA SD KUP – trofej ostaje u Splitu

Facebook
Twitter
LinkedIn

II. IPA SD međunarodni kup u streljaštvu održan u Stobreču 3.5.2014. ove je godine ponudio zanimljivo natjecanje velikog broja strijelaca i ekipa u tri kategorije. Rezultati prijavljenih 20 timova i 8 pojedinaca bodovali su se u kategorijama žene i muškarci pojedinačno te prestižnoj turnirskoj kategoriji timova od tri člana. U svim kategorijama pobjednike su odlučivale nijanse, a koliko je važan svaki trenutak koncentracije na natjecanje svjedoči tablica u pojedinačnoj muškoj konkurenciji gdje je razlika između pobjednika ( 216/220 )i drugoplasiranog ( 215/220 ) samo jedan krug , trećeplasirani je na 4 kruga (212/220).

U konkurenciji žena ove je godine dominirala splitska ekipa ( Jelena 203/220, Maja 201/220 ), a kolegica sa Policijske akademije drugim mjestom i odličnim rezultatom ( Marija 202/220) značajno je pomogla timu PA 1 kod plasmana na treće mjesto.

Posebno je bilo zanimljivo u kategoriji timova, a sportski motivi IPA Livno da ponovi prošlogodišnji uspjeh i IPA SD 1 da drugo mjesto ove godine poprave, dodali su novu dimenziju kvaliteti natjecanja.

Novi pobjednik II. IPA SD međunarodnog streljačkog kupa – IPA SD 1 ( 623/660 ) za četiri je kruga ispred Livna ( 619/660 )što je odlična uvertira za 2015. i izazov za sve koji će se natjecati.

REZULTATI

Timovi

1. IPA SD 1 ( Barać, Ercegović, Živaljić)

2. IPA Hercegbosanska – Livno ( Andabak, Borković Pašalić )  

3. Policijska akademija 1 ( Marić, Jurlina, Džapo )

Žene

1. Jelena Božić, IPA SD

2. Marija Jurlina, Policijska akademija 1

3. Maja Martinić, IPA SD

Muškarci

1. Boro Ercegović, IPA SD

2. Mladen Jurina, IPA Bjelovar

3. Igor Justinčić, IPA Istra

Svakako, uz rezultatski uspjeh, organizacija i sigurnost na turniru veliki su zalog za budućnost.  Sedam IPA klubova iz četiri države (Češka, Federacija BiH, Njemačka i RH ) uz Policijsku akademiju i ukupno 68 natjecatelja, zahtjevan su organizacijski i sigurnosni projekt.

Joke, Neno i Vedran na liniji, uz Olivera i Željka koji su pomno pratili svaki korak natjecatelja, potvrdili su kako dobra ekipa može odraditi i ovako zahtjevan posao. Potpora Ivice za mix pultom standardno na visokoj razini, a alfa i omega natjecanja Miće i Bauk iz kluba Centar zajedno sa sucima pomogli su da se svi natjecatelji osjećaju dobrodošlo i sigurno.

Lidija, Ante i Perica logistički su popratili svaki trenutak organizacije na zadovoljstvo koncentriranih natjecatelja.

Čestitke svima koji su sudjelovali i zahvala onima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i znanje da turnir uspije. 

Fotogalerija

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran