IPA LOGO final SPLIT

III. radionica – javni red i mir

Facebook
Twitter
LinkedIn

I treća radionica u organizaciji Kluba IPA splitsko dalmatinska, Pravnog fakulteta i Prekršajnog suda u Splitu, održana u prostorijama fakulteta 6.veljače 2013. ponudila je niz odgovora na pitanja iz stručne svakodnevice.

Praktični, iskustveni primjeri, iz provedbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, analizirani su kroz ulogu policijskog službenika od prvog saznanja do izrade optužnog prijedloga i sudskog postupka.

Predavači i moderatori, sutkinja Miranda Gulišija i policijski službenik Dr.sc. Damir Juras, potaknuli su konstruktivnu raspravu i zajedno sa prisutnim policijskim službenicima, djelatnicima PU i studentima uspjeli povezati pravnu normu sa policijskom svakodnevicom.

U dvorani fakulteta okupilo se šezdeset zainteresiranih, a sama rasprava ponudila je i razmišljanja o novim temama za nastavak suradnje.

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga