IPA LOGO final SPLIT

IPA SD na Velebitu 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uoči 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Udruga specijalne jedinice policije „BATT” Split organizirala je odlazak na Velebit. Na poziv kolega i uz potporu Policijske uprave splitsko dalmatinske, predstavnici kluba IPA SD, obišli su spomen obilježja policajcima poginulim u Domovinskom ratu.

Nakon okupljanja u sjedištu SJP Split, u popodnevnim satima 31. srpnja 2012, kolona od desetak vozila uputila se preko A 1 do izlaza Maslenica. Do Velike i Male Bobije, Tulovih greda i Malog Alana razgled je Velebita u svoj njegovoj raznovrsnosti.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz molitvu na spomen obilježju, uvod je u kratko upoznavanje sa povijesti jedinice. Borbene položaje i strateški značaj Velebita tijekom Domovinskog rata, predstavio je sadašnji zapovjednik SJP Split. Druženje je nastavljeno u Svetom Roku.

Mlađi članovi našeg kluba upoznali su naše veterane, čuli zanimljivu priču onih koji su povijest živjeli i dobili priliku da kao oni koji dolaze nadograde ove temelje Hrvatske policije, na ponos poginulima.

Foto galerija 

 

 

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran