IPA SD na Velebitu 2012.

Uoči 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Udruga specijalne jedinice policije „BATT” Split organizirala je odlazak na Velebit. Na poziv kolega i uz potporu Policijske uprave splitsko dalmatinske, predstavnici kluba IPA SD, obišli su spomen obilježja policajcima poginulim u Domovinskom ratu.

Nakon okupljanja u sjedištu SJP Split, u popodnevnim satima 31. srpnja 2012, kolona od desetak vozila uputila se preko A 1 do izlaza Maslenica. Do Velike i Male Bobije, Tulovih greda i Malog Alana razgled je Velebita u svoj njegovoj raznovrsnosti.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz molitvu na spomen obilježju, uvod je u kratko upoznavanje sa povijesti jedinice. Borbene položaje i strateški značaj Velebita tijekom Domovinskog rata, predstavio je sadašnji zapovjednik SJP Split. Druženje je nastavljeno u Svetom Roku.

Mlađi članovi našeg kluba upoznali su naše veterane, čuli zanimljivu priču onih koji su povijest živjeli i dobili priliku da kao oni koji dolaze nadograde ove temelje Hrvatske policije, na ponos poginulima.

Foto galerija