IPA LOGO final SPLIT

IPA SD na Velebitu 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uoči 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Udruga specijalne jedinice policije „BATT” Split organizirala je odlazak na Velebit. Na poziv kolega i uz potporu Policijske uprave splitsko dalmatinske, predstavnici kluba IPA SD, obišli su spomen obilježja policajcima poginulim u Domovinskom ratu.

Nakon okupljanja u sjedištu SJP Split, u popodnevnim satima 31. srpnja 2012, kolona od desetak vozila uputila se preko A 1 do izlaza Maslenica. Do Velike i Male Bobije, Tulovih greda i Malog Alana razgled je Velebita u svoj njegovoj raznovrsnosti.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz molitvu na spomen obilježju, uvod je u kratko upoznavanje sa povijesti jedinice. Borbene položaje i strateški značaj Velebita tijekom Domovinskog rata, predstavio je sadašnji zapovjednik SJP Split. Druženje je nastavljeno u Svetom Roku.

Mlađi članovi našeg kluba upoznali su naše veterane, čuli zanimljivu priču onih koji su povijest živjeli i dobili priliku da kao oni koji dolaze nadograde ove temelje Hrvatske policije, na ponos poginulima.

Foto galerija 

 

 

Ostale objave

Podjela iskaznica za 2024. godinu

Obavještavaju se članovi RK IPA Split da se od 12. do 15. veljače 2024. godine, od 17,00 do 19,00 sati, u prostorijama

Poziv članstvu za dostavu podataka

Pozivaju se svi članovi da popune donji obrazac s podacima o adresi e pošte i broju mobitela, radi organizacije dostave iskaznica. U