IPA SD na Velebitu 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uoči 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Udruga specijalne jedinice policije „BATT” Split organizirala je odlazak na Velebit. Na poziv kolega i uz potporu Policijske uprave splitsko dalmatinske, predstavnici kluba IPA SD, obišli su spomen obilježja policajcima poginulim u Domovinskom ratu.

Nakon okupljanja u sjedištu SJP Split, u popodnevnim satima 31. srpnja 2012, kolona od desetak vozila uputila se preko A 1 do izlaza Maslenica. Do Velike i Male Bobije, Tulovih greda i Malog Alana razgled je Velebita u svoj njegovoj raznovrsnosti.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz molitvu na spomen obilježju, uvod je u kratko upoznavanje sa povijesti jedinice. Borbene položaje i strateški značaj Velebita tijekom Domovinskog rata, predstavio je sadašnji zapovjednik SJP Split. Druženje je nastavljeno u Svetom Roku.

Mlađi članovi našeg kluba upoznali su naše veterane, čuli zanimljivu priču onih koji su povijest živjeli i dobili priliku da kao oni koji dolaze nadograde ove temelje Hrvatske policije, na ponos poginulima.

Foto galerija 

 

 

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.