IPA LOGO final SPLIT

IPA SD plivačka utrka – stari pobjednici i nove nade

Facebook
Twitter
LinkedIn

I ove godine organizatori natjecanja -Croatia Openwater Swimming Marathon / 23. kolovoz 2014, domaćini iz kluba daljinskog plivanja Split, omogućili su našim članovima i prijateljima regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska ugodno sportsko prijepodne u akvatoriju ispred lučice u Spinutu. Plivači iz Velike Britanije, Južnoafričke Republike, Slovenije, Makedonije i Hrvatske, natjecali su se u različitim kategorijama na 500, 2000 i 10 000 metara

II. IPA SD plivačka utrka na 2000 metara ponudila je sportski obračun sad već starih rivala, a među pet natjecatelja medalje su podijeljene isto kao i prošle godine.

Zlato – Stjepko Merdžo

Srebro – Marin Šunjerga

Bronca – Marko Perišić

Zvone Šakić i Dalibor Radović , uz trojac na postolju, pokazali su zavidnu kondiciju i sportski duh te tako zaslužili pljesak gledatelja i natjecatelja među kojima su se u Spinutu okupili brojni osvajači medalja sa svjetskih i evropskih nastupa.

Dodjela medalja u kategoriji IPA – policija, učinila je da se u povijesti kluba IPA SD ovo natjecanje trajno upamti. Naime, medalje je policajcima uručila proslavljena olimpijka, osvajačica zlata ( 100 m – prsno ) i srebra ( 200 m – prsno ) na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968.god, legendarna Đurđica Bjedov. Volju i upornost sportaša, Đuke je pokazala i odličnim nastupom na 2000 metara, ne mareći za to koliko je prošlo od zlata i srebra u Meksiku.

Fotografija naše Đuke sa plivačima IPA – e i zastavom Sekcije Hrvatska, sigurno će pronaći svoje počasno mjesto u arhivi kluba i Sekcije.

Crni rižot iz Medine solinske kužine, brzo je povratio snagu natjecateljima pa je rasprava o pripremama i taktici za sljedeći nastup mogla započeti.

Foto galerija

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga