IPA LOGO final SPLIT

IPA SD plivačka utrka – stari pobjednici i nove nade

Facebook
Twitter
LinkedIn

I ove godine organizatori natjecanja -Croatia Openwater Swimming Marathon / 23. kolovoz 2014, domaćini iz kluba daljinskog plivanja Split, omogućili su našim članovima i prijateljima regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska ugodno sportsko prijepodne u akvatoriju ispred lučice u Spinutu. Plivači iz Velike Britanije, Južnoafričke Republike, Slovenije, Makedonije i Hrvatske, natjecali su se u različitim kategorijama na 500, 2000 i 10 000 metara

II. IPA SD plivačka utrka na 2000 metara ponudila je sportski obračun sad već starih rivala, a među pet natjecatelja medalje su podijeljene isto kao i prošle godine.

Zlato – Stjepko Merdžo

Srebro – Marin Šunjerga

Bronca – Marko Perišić

Zvone Šakić i Dalibor Radović , uz trojac na postolju, pokazali su zavidnu kondiciju i sportski duh te tako zaslužili pljesak gledatelja i natjecatelja među kojima su se u Spinutu okupili brojni osvajači medalja sa svjetskih i evropskih nastupa.

Dodjela medalja u kategoriji IPA – policija, učinila je da se u povijesti kluba IPA SD ovo natjecanje trajno upamti. Naime, medalje je policajcima uručila proslavljena olimpijka, osvajačica zlata ( 100 m – prsno ) i srebra ( 200 m – prsno ) na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968.god, legendarna Đurđica Bjedov. Volju i upornost sportaša, Đuke je pokazala i odličnim nastupom na 2000 metara, ne mareći za to koliko je prošlo od zlata i srebra u Meksiku.

Fotografija naše Đuke sa plivačima IPA – e i zastavom Sekcije Hrvatska, sigurno će pronaći svoje počasno mjesto u arhivi kluba i Sekcije.

Crni rižot iz Medine solinske kužine, brzo je povratio snagu natjecateljima pa je rasprava o pripremama i taktici za sljedeći nastup mogla započeti.

Foto galerija

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran