IPA LOGO final SPLIT

IPA SPLIT NA IZLETU U HRVATSKOM ZAGORJU

Facebook
Twitter
LinkedIn

    U vremenu 13.-17.09. 2021 godine članovi Kluba sa supružnicima boravili su na području Krapinsko–zagorske, Varaždinske te Međimurske županije. Navedeni boravak je organiziran uz potporu i suradnju sa vodstvom Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Split – a sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova  (projekt sufinanciran EU iz Europskog socijalnog fonda).

         Tom prilikom uz veliku zahvalu predsjednika Kluba IPA „Hrvatsko zagorje“ Stjepana Šalamon izvršen je obilazak Franjevačkog samostana u Ivancu, gdje se nalaze sarkofazi grofova Erdödy, spomenika tvorca himne RH Antuna Mihanovića, muzeja sa stalnim postavom kipara Augustina Augustinčića. Nakon toga slijedio je posjet dvorcu Veliki Tabor, Etno selu „Kumrovec“, te spomeniku Himni RH. Zatim je u organizaciji navedenog predsjednika Stjepana Šalomona i člana Tihomira Kolara u jednom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata upriličen prigodni domjenak uz tradicionalna jela Zagorja (štrukle i dr.).

            Drugog dana krenulo se prema Krapini i Muzeju krapinskih neandertalaca „KRANEAMUS“. Po gledanju  filmskog dijela – uslijedilo je razgledanje Muzeja uz stručno vodstvo vodiča. Nakon toga slijedio je obilazak znamenitosti dvorca Trakošćan, dok je u Lepoglavi izvršen obilazak Muzeja Lepoglavske čipke uz stručno vodstvo vodiča, nakon čega je slijedio ručak u restoranu „Zagorčica“ u organizaciji tajnika reg kluba IPA „Varaždin“  Maria Medenjaka.

          Po dolasku u Varaždin prijem je izvršen kod potpredsjednice Kluba Biserke Karabegović i zamjenika tajnika Matka Murića, te je uslijedio obilazak znamenitosti grada uz stručnog vodiča, kao i  gradskog groblja koje slovi kao jedno od najljepših u Europi, a po povratku je u Gornjoj Stubici izvršen obilazak znamenite „Gupčeve Lipe“, te spomenika heroju Domovinskog rata pilotu Rudolfu Perišinu.

         Nakon toga slijedio je odlazak u Međimursku županiju – točnije vinariju „Tomšić“ u mjestu Štrigova. Tu je doček organizirao vlasnik Alojz Tomšić, te član reg kluba IPA „Međimurje“ Lucijano Bedić, o samom ugošćavanju ne treba ni pisat, jer svi znaju kakav je domaćin gospodin Alojz.  

          Idući dan, obišlo se nacionalno Marijansko svetište u Mariji Bistrici gdje je izvršen obilazak cijelog kompleksa svetišta, te samog centra mjesta. Prilikom dolaska uslijedilo je malo iznenađenja i susret sa našim kapelanom don Hrvojem Relja, a nakon ručka velika većina je provela u blagodatima termi „Jezerčica“, dok je manji broj otišao u razgledanje Oroslavlja.

          Putem kući uslijedio je obilazak muzeja Nikole Tesle u Smiljanu, te rodne kuće „Oca domovine“ dr. Ante Starčevića u mjestu Veliki Žitnik, a nakon toga u nezaobilaznom restoranu „Maki“ je uslijedio ručak.

          Po povratku na parkiralištu PU-e putnike je dočekao predsjednik i blagajnik Kluba, te predsjednik UHVIDR-e g-din Zoran Buzdovačić, kojemu se ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti što je omogućio članovima našeg Kluba sa statusom Hrvatskog branitelja da sa svojim supružnikom provedu par dana na izletu i da odmore kao što pisma kaže „dušu i tilo“, te se je još jednom pokazao duh naše krilatice

SERVO PER AMIKECO

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran