IPA LOGO final SPLIT

IV. Konferencija „Sigurnost povijesnih gradova“

Facebook
Twitter
LinkedIn

I ovu godinu, svjesni društvene koristi brige o sigurnosti zajednice, Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska i Policijska uprava splitsko dalmatinska, sa različitim partnerima iz redova lokalne i regionalne uprave,  struke, znanosti, turističkog sektora i gospodarstvenika, organiziraju tematsku konferenciju:

„ Sigurnost povijesnih gradova“

u hotelu Salona Palace u Solinu, 4. i 5. studenog 2021.

            Kako upravo sigurnost predstavlja i prepoznatljivu odliku hrvatskog turističkog proizvoda, tematska konferencija ujedno je i pravo mjesto za razmjenu iskustva, znanja i vještina na interdisciplinarnoj osnovi. Naime, očekivan je i potvrđen doprinos te sudjelovanje predstavnika gradova i općina, stručnjaka sigurnosti, turističkih djelatnika, znanstvenika iz polja povijesti, arheologije, forenzike, marketinških stručnjaka i svih onih koji organizirano sudjeluju u svakodnevici naselja, općine ili grada.

            Uprava hotela Salona Palace, lokacijom i interijerom idealnim objektom za ovo specifično događanje,  interes za organizaciju i promociju konferencije istaknula je formiranjem posebne cijene noćenja sa doručkom 4. -6. studenog 2021, potičući goste konferencije na produženi boravak u Solinu i Splitsko dalmatinskoj županiji.

            Središnje događanje planira se za 4. studeni 2021. ( četvrtak ) u vremenu od 9:30 do 15:30 sati. Isti dan, od 20:00 sati planirana je svečana večera za sudionike konferencije u dvorani hotela.

Drugi dan konferencije, 5. studeni (petak), uz radionicu na temu funkcionalnog partnerstva u sigurnosti,  planiran je i razgled tvrđave na Klisu i povijesne Salone uz potporu Turističke zajednice Solina i Arheološkog muzeja, čime bi službeni program i završio, a svi zainteresirani nastavili boravak u SDŽ po svom planu.

            Sudjelovanje na konferenciji potrebno je po mogućnosti što ranije prijaviti putem e-pošte na adresu ipa.split@gmail.com

            Za istaknuti je kako je u odnosu na slična događanja, kotizacija za SIG 2021. poticajna i iznosi 500 kuna, upravo kao doprinos popularizaciji teme, destinacije i održivosti na bazi solidarnog sudjelovanja u formiranju proračuna od strane partnera gradova, općina, županije i strukovnih udruga.

Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska osigurao je sudjelovanje bez kotizacije za 10 predstavnika klubova Hrvatske sekcije.  

            Smještaj u hotelu potrebno je na vrijeme ( što ranije, povezano sa kapacitetima i interesom) rezervirati i prilikom rezervacije se pozvati na uvjete konferencije i konferencijsku cijenu koja iznosi 450 kuna za jednokrevetnu sobu ( noćenje/doručak) ili 500 kuna za dvokrevetnu sobu (noćenje/doručak).

O konferenciji i tijeku priprema programa više na www.shcconference.com

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran