IPA LOGO final SPLIT

Izazovi suvremene kriminalistike – rasprava u klubu IPA SD

Facebook
Twitter
LinkedIn

U prostorijama kluba IPA SD, 7. svibnja 2014. predstavljen je rad Međunarodnog kriminalističkog udruženja sa sjedištem u Zagrebu. Predsjednik dr.sc. Josip Pavliček, zajedno sa suradnicama dr.sc. Lanom Milivojević i Mirjanom Kondor – Langer dipl. kriminalist, govorio je o stanju i statusu suvremene kriminalistike u Hrvatskoj.

Rasprava u kojoj su uz kriminaliste i druge stručnjake iz redova policije, prisustvovali i predstavnici Prekršajnog suda te Centra za socijalnu skrb, ponudila je zanimljive teme i poglede na sadašnjost i budućnost kriminalistike.

U drugom dijelu predavanja predstavljene su knjige u izdanju Međunarodnog kriminalističkog udruženja: „Kriminalistički intervju”, „Kazneno pravo za kriminaliste” i elektronska knjiga nastala kao rezultat provedenog znanstvenog istraživanja na temu „Ubojstva u obitelji”.

Suradnja na projektima usmjerenim na razvoj struke, zajednički su cilj kluba IPA SD i Međunarodnog kriminalističkog udruženja.

Rasprava u klubu, nastavak je prakse IPA SD sa ciljem da se potakne i omogući stručni razvoj djelatnika u unutarnjim poslovima na platformi razmjene  znanja i iskustava. Druga važna odrednica interdisciplinarno je povezivanje u korist unaprijeđenja partnerskih odnosa i suradnje na različitim poslovima. 

Sažetak predavanja

Ostale objave

Održana skupština IPA-e

20. prosinca 2022. (utorak) održana je skupština IPA-e Split. na kojoj je predsjednik Kluba Marko Doljanin prezentirao izvješće o radu za 2022.