IPA LOGO final SPLIT

Kaznena prijava policije – radionica u klubu IPA SD

Facebook
Twitter
LinkedIn

Potičući strukovni razvoj, u organizaciji upravnog odbora regionalnog kluba IPA SD, u klupskim je prostorijama 19. studenog 2015.održano predavanje i radionica na temu „Kaznena prijava policije”.

Na radionicu planiranu u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom i PU splitsko dalmatinskom, pozvani su policijski službenici Policijskih postaja koji izravno sudjeluju u pripremi i izradi složenih kaznenih prijava. Uspješno strukovno okupljanje potvrdilo se kao odlično mjesto razmjene iskustava, osvježavanja znanja i unaprjeđenja međusobne komunikacije.

Neka praktična pitanja postavljena zamjenici ŽDO, pomogla su usmjeriti raspravu upravo na razjašnjenje dvojbi kod tumačenja i primjene ZKP-a, Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te Protokola o suradnji odvjetništva i policije.

Dvadeset kriminalista raspoređenih u pet radnih skupina, odlično su prihvatili model baziran na analizi slučaja, uz kritičke osvrte moderatora i zamjenice ŽDO kod završnih izlaganja.

 

 

 

 

 

 

 

Primijenjeni model edukacije nastaviti će se kroz mjesečna tematska okupljanja uz suradnju sa širokom listom partnera.

 

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga