IPA LOGO final SPLIT

Od Korizme do Adventa čepovi za UOLL-Čakovec

Facebook
Twitter
LinkedIn

Početkom Korizme naš Klub je započeo s jednom mala akcijom,  a u koju su se uključile sve Ustrojstvene jedinice naše PU-e. Naime za potrebe Udruge oboljelih od Leukemije i Limfoma Hrvatske (UOLL) skupljali su se PLASTIČNI ČEPOVI s boca (vode, sokova, jogurta, mlijeka, tableta, ulja, omekšivača, i dr.). Kako je u međuvremenu nastupila pandemija virusa COVID-19, skupljanje je nastavljeno. Prvim danima Adventa donijeli smo odluku da se skupljeni materijal dostavi gore navedenoj Udruzi, koje smo uz svesrdnu potporu načelnika PU SD gosp. Dražena Vitez i izvršili, te je skupljeni materijal najprije dostavljen do Zagreba, a nakon toga su ga kolege iz PU Međimurske preuzele i dostavile u Čakovec. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo IPA Međimurska-Čakovec i njihovom dopredsjedniku Željku Turk, inače i glavnom tajniku IPA Sekcije Hrvatska koji se osobno zauzeo da se materijal dostavi u Udrugu, te je zajedno s kolegicama iz RK IPA Međimurje-Čakovec Danijelom Turk i Sanjom Pfeifar materijal isporučio predsjedniku Udruge Emilu Viboviću, koji se tom prilikom zahvalio svima na skupljanju i pomoći koja će dobro doći najpotrebnijima, odnosno prodajom čepova Udruga pomaže u kupnji lijekova, terapija i medicinskih pomagala u slučajevima kada to ne financira HZZO.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim Ustrojstvenim jedinicama naše PU i SJP Split koji su svojim zalaganjem doprinijeli da se skupi zavidna količina čepova, također i onima koji su u svojim domovima pronašli vremena i mogućnosti skupljati čepove, kao i angažirali svoju djecu, a u akciju se uključio i Dječji Vrtić “More” Split, kojima ovom prilikom također zahvaljujemo na angažmanu.

Želimo naglasiti da ovim akcija nije završena, već ide dalje, te potičemo i sve druge koji do sada nisu sudjelovali, da nađu vremena i prostora, te da ne bacaju čepove u smeće, već da ih pospreme i dostave u naš Klub, a mi ćemo ih proslijediti u Udrugu UOLL Čakovec, te na taj način pored toga što ćemo se ekološki osvijestiti, učinit ćemo i humano djelo, te pomoći najpotrebnijima.


Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran