IPA LOGO final SPLIT

Od Korizme do Adventa čepovi za UOLL-Čakovec

Facebook
Twitter
LinkedIn

Početkom Korizme naš Klub je započeo s jednom mala akcijom,  a u koju su se uključile sve Ustrojstvene jedinice naše PU-e. Naime za potrebe Udruge oboljelih od Leukemije i Limfoma Hrvatske (UOLL) skupljali su se PLASTIČNI ČEPOVI s boca (vode, sokova, jogurta, mlijeka, tableta, ulja, omekšivača, i dr.). Kako je u međuvremenu nastupila pandemija virusa COVID-19, skupljanje je nastavljeno. Prvim danima Adventa donijeli smo odluku da se skupljeni materijal dostavi gore navedenoj Udruzi, koje smo uz svesrdnu potporu načelnika PU SD gosp. Dražena Vitez i izvršili, te je skupljeni materijal najprije dostavljen do Zagreba, a nakon toga su ga kolege iz PU Međimurske preuzele i dostavile u Čakovec. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo IPA Međimurska-Čakovec i njihovom dopredsjedniku Željku Turk, inače i glavnom tajniku IPA Sekcije Hrvatska koji se osobno zauzeo da se materijal dostavi u Udrugu, te je zajedno s kolegicama iz RK IPA Međimurje-Čakovec Danijelom Turk i Sanjom Pfeifar materijal isporučio predsjedniku Udruge Emilu Viboviću, koji se tom prilikom zahvalio svima na skupljanju i pomoći koja će dobro doći najpotrebnijima, odnosno prodajom čepova Udruga pomaže u kupnji lijekova, terapija i medicinskih pomagala u slučajevima kada to ne financira HZZO.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim Ustrojstvenim jedinicama naše PU i SJP Split koji su svojim zalaganjem doprinijeli da se skupi zavidna količina čepova, također i onima koji su u svojim domovima pronašli vremena i mogućnosti skupljati čepove, kao i angažirali svoju djecu, a u akciju se uključio i Dječji Vrtić “More” Split, kojima ovom prilikom također zahvaljujemo na angažmanu.

Želimo naglasiti da ovim akcija nije završena, već ide dalje, te potičemo i sve druge koji do sada nisu sudjelovali, da nađu vremena i prostora, te da ne bacaju čepove u smeće, već da ih pospreme i dostave u naš Klub, a mi ćemo ih proslijediti u Udrugu UOLL Čakovec, te na taj način pored toga što ćemo se ekološki osvijestiti, učinit ćemo i humano djelo, te pomoći najpotrebnijima.


Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga