Održan stručni skup – Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu

Facebook
Twitter
LinkedIn

U kongresnoj dvorani splitskog hotela „Dalmina”, 8. i 9. travnja 2016. u organizaciji regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska, održan  je stručni skup na temu „Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu“.

Skup organiziran uz potporu Odbora za sigurnost – Splitsko dalmatinske županije, okupio je više od 100 zainteresiranih, a teme predstavljene u najavi i pismu namjere upućenom lokalnoj zajednici početkom 2016. potvrdile su se kao zanimljive i korisne u planiranju sigurnijeg, dakle kvalitetnijeg životnog okruženja.

U dva su dana polaznici dobili korisne i u svojoj praksi primjenjive informacije o modelima lokalnog partnerstva u EU, praksi u Republici Hrvatskoj i posebno u Splitsko dalmatinskoj županiji.

Posebnosti slovenskog modela, korisne primjere iz domaćih iskustava Splita, Solina i Varaždina kao i zanimljivo rješenje zaklade za prevenciju „Sveti Mihael” u Varaždinskoj županiji,predstavili su predavači prvog dana.

Drugi dan je prof. dr. Gorazd Meško  sa slovenskog sveučilišta iz Maribora ( Fakulteta za varnostne vede ), predstavio programe prilagođene edukaciji stručnjaka urbane sigurnosti u EU i Sloveniji, a prof. dr. Josip Kasum sa splitskog sveučilišta ( Odjel za forenzičke studije ) programe forenzičkog studija u Splitu.

Skupu su se odazvali predstavnici Splitsko dalmatinske županije, gradova Splita, Solina, Trogira, Sinja, Makarske i Livna te općine Gradac, Brela, Klis, Marina, Okrug, Podgora, Tučepi, Zagvozd kao i tvrtke koje sudjeluju u skrbi o sigurnosti lokalne zajednice Plovput, AD Plastik, Cemex, Tehnomobil, Croatia osiguranje.

Predstavnice Prekršajnog suda u Splitu, Turističke zajednice Splita kao i zapovjedništvo Vatrogasne brigade Splita upotpunili su listu partnera zainteresiranih za razvoj projekta lokalnog partnerstva u sigurnosti.

Hrvatska sekcija podržala je skup dolaskom u jakom sastavu, predvođeni predsjednikom Miljenkom Vidakom, a dr. med. Davor Čorak, voditelj preventivnih projekata Hrvatske sekcije predstavio je nove proizvode sekcije.

Da bi IPA okupljanje bilo uspješno, uz odaziv upravnog odbora Hrvatske sekcije značajan je doprinos kluba IPA Međimurje koji zaslužuje posebno mjesto kada mi u IPA SD glasno promišljamo o krilatici Servo Per Amikeco, kao i klubovi iz Bosne i Hercegovine: IPA Županije hercegbosanske – Livno te IPA Županije zapadnohercegovačke – Grude uz dobrodošle predstavnike IPA Sekcije Crna Gora i Slovenije.

O stručnom dijelu više će reći  analiza rezultata provedene evaluacije dok je dojam u razgovorima i kontaktima nakon skupa više nego pozitivan.

Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska predstavio se kao zainteresiran partner koji baštini i zajednici u korist nudi znanja i vještine svojih članova, bogatstvo stečeno u predanom radu na poslovima sigurnosti.

I ovom prilikom članovi kluba i djelatnici PU splitsko dalmatinske odazvali su se pozivu kluba, aktivno sudjelovali u organizaciji i realizaciji te odlučujuće utjecali na ocjenu uspješnosti.

Uz radni dio, predstavnici klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Crne Gore pronašli su vrijeme i za ugodno druženje, razmjenu iskustava i planiranje novih projekata

 

Foto galerija

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.