Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu – 8. i 9. travnja 2016.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Županije, gradovi, općine, privatna zaštita, inspekcijske službe, stručnjaci sigurnosti, gospodarstvenici, zainteresirani praktičari prevencije kriminalieta … 

PISMO NAMJERE

Regionalni klub International Police Association –  Splitsko dalmatinska, udruga policijskih službenika i djelatnika Policijske uprave splitsko dalmatinske, organizira 8. i 9. travnja 2016,  dvodnevni stručni skup  na temu:

„Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu”

Skup će se održati u hotelu „Dalmina”, u Splitu,  prvi dan sa početkom u 9:30 sati,  prema satnici i programu koji će biti objavljen na webu kluba www.ipa-split.hr,  9. ožujka 2016.

Cilj skupa upoznati je predstavnike tijela lokalne uprave, institucija, udruga i građana sa modelima partnerskog udruživanja  u lokalnoj zajednici  formiranih sa ciljem:

–              okupljanja lokalnih stručnjaka i interakcija struke sa potencijalima institucija, udruga  i građana  u formiranju sustava prevencije kriminaliteta i drugih oblika  neprihvatljivog ponašanja

–              ranog prepoznavanja neprihvatljivog ponašanja  kao preduvjet pravovremene intervencije (vandalizam, asocijalno ponašanje, suvremene ovisnosti i sl.)

–              iznalaženje kvalitetnog odgovora na uzrok problema u što ranijoj fazi razvoja.

U Republici Hrvatskoj od 2002.god. neke lokalne sredine u suradnji sa MUP-a , sudjeluju u projektu Vijeća za prevenciju kriminaliteta kao oblika praktičnog partnerstva u sigurnosti i prevenciji. Pregled aktualnog u RH,  uz prijedlog i stručni komentar  povelje o suradnji Splitsko-dalmatinske  županije i gradova i općina na području prevencije kriminaliteta,  predstaviti će voditelj Odjela prevencije PU splitsko dalmatinske.

Na skupu u Splitu predstaviti će se neki od praktičnih primjera partnerstva koja funkcioniraju i izravno doprinose kvaliteti života u svojim sredinama.  Polaznicima će se tako predstaviti model Grada Solina u kojem Vijeće za prevenciju kriminaliteta djeluje od siječnja 2007.god,  a sama prezentacija osmišljena je kao alat primjenjiv u drugim sredinama i prilagodljiv specifičnostima svake lokalne zajednice uz potporu članova IPA-e. Naime, praksa je potvrdila kako sam sastav, a posebice prioriteti  partnerstva ne mogu biti jednaki primjerice u Solinu i općini Gradac. Vidi na http://www.solin.hr/index.php/prevencija-kriminaliteta

Polaznici će imati priliku čuti razmišljanja i iskustva jednog od najcjenjenijih praktičara prevencije u lokalnoj zajednici prof.dr. Gorazda Meško sa Mariborskog sveučilišta, član Slovenske sekcije IPA-e . Profesor Meško koordinator je i jedan od nositelja edukacijskih projekata Europskog foruma za sigurnost gradova, a svojim i radom svojih suradnika na Fakultetu za varnostne vede, u Ljubljani,  pozicionirao je Republiku Sloveniju i slovenske praktičare prevencije kriminaliteta visoko na europskoj ljestvici .

Predstavnici Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihovil” iz Varaždinske županije, predstaviti će svoj sustav brige o kvalitetnim projektima , jedinstven na području lokalne i regionalne uprave u Republici Hrvatskoj, osmišljen na bogatoj i uspješnoj praksi Njemačke i Austrije.

Drugi dan skupa, profesor Meško  će predstaviti i zanimljiv model stručnog usavršavanja za sve praktičare prevencije kriminaliteta,  osmišljen na bazi e-učionice i tako dostupan svima koji rade ili sigurnost i prevenciju kriminaliteta vide šire od tradicionalnog pristupa koji ne nudi  odgovarajuće odgovore na suvremene izazove. Na skupu će sudjelovati i predstavnici Sveučilišta u Splitu – studiji forenzike nacionalne sigurnosti i predstavnici PU splitsko dalmatinske.

Na skup su pozvani predstavnici gradova, općina, županije, policije  i institucija koje participiraju u partnerstvima za sigurniju zajednicu.

Sudionici skupa  uplaćuju kotizaciju u visini 250 kuna po osobi, putem IBAN računa kluba, uz naznaku lokalne zajednice/institucije te ime i prezime polaznika.

Sredstva prikupljena kotizacijom namijenjena su naknadi troškova tehničke pripreme skupa.

Organizacijski nam je nužno pravovremeno dobiti konkretnu informaciju o  sudjelovanju vaših predstavnika,  najbolje do 8. ožujka 2016. na adresu e-pošte  ipa.split@gmail.com

Zahvaljujemo na razumijevanju i potpori,

Kontakt:  ipa.split@gmail.com

Sa poštovanjem,                                                                                                                        UPRAVNI ODBOR

U Splitu, 24. veljače 2016.                                                                                                   RK IPA splitsko – dalmatinska                                                                                                                                                                                

Ostale objave

15. Malonogometni turnir “Podstrana 2022”

Tijekom prošlog tjedna održano je 15. izdanje malonogometnog turnira “Podstrana 2022” – memorijal Vladimir Vuković Vata. Ovaj braniteljski turnir okupio je ekipe:

Izlet u Sloveniju, USPON NA VRH TRIGLAV

Dragi članovi, naš klub, u suradnji s kolegama iz regionalnog kluba IPA Šibenik, organizira planinarski izlet u Sloveniju u kolovozu 2022. god,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.