IPA LOGO final SPLIT

Medicinsko kriminalistička obrada mjesta događaja

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Doktor Antonio Alujević, sudski patolog i dugogodišnji praktičar, održao je 25. travnja izvrsno predavanje, korisno kako policijskim službenicima tako i kolegama sa suda te studentima koji su nam se pridružili u dvorani Pravnog fakulteta.

Trilema ubojstvo – samoubojstvo – nesretan slučaj, dostignuća sudske medicine i pogled na mjesto događaja iz kuta kriminalista, zanimljiva su tema i inspiracija policijskim istražiteljima.

Uz službenike PU SD,  u Split su pristigle i kolege voditelji odjela kriminalističke tehnike iz Zadra i Šibenika pa je skup protekao i kao svojevrsna podloga za razmjenu iskustava i komparaciju prakse.

U raspravi nakon predavanja dogovoren je i nastavak suradnje kluba IPA SD i Pravnog fakulteta sa dr. Alujevićem, a više od šesdeset policijskih službenika koliko ih se za ovu priliku okupilo,  posebno su zainteresirani za temu “Postupak policijskog službenika na mjestu nasilne smrti”, što je ujedno i naslov  sljedećeg njegovog predavanja. 

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga