IPA LOGO final SPLIT

Predsjednik IPA Montreal Regija 7 u Splitu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Turistička sezona je na vrhuncu, a Split i Splitsko dalmatinska županija domaćini su tisućama gostiju sa svih strana Svijeta. Niz je kontakata koje članovi kluba IPA SD ostvaruju sa kolegama iz drugih država na proputovanju i tijekom boravka na našoj obali, a klupski prostori postali su mjesto u koje rado navraćaju policajci turisti, gotovo neka vrsta policijskog veleposlanstva u službi prijatelja.

Zadovoljstvo je vidjeti kako ruku prijateljstva u ovim ugodnim situacijama prihvaćaju strani policijski službenici i članovi IPA-e, oni koji izravno svjedoče težinu policijskog posla uvijek naglašavajući važnu stranu službe koja sve pokreće – mogućnost da pomognemo drugom kada je u potrebi.

U drugoj polovici srpnja, u klub je tako navratio i predsjednik RK IPA Montreal – Regija 7, umirovljeni policajac sa 36 godina iskustva Gilles Theberge zajedno sa pratiteljicom Nikol.

Iskusni policajac, već u prvom kontaktu jasno pokazuje koliko se ponosi i identificira sa službom u kojoj je proveo najbolje godine. Rasprava o taktici i opremi kao i razmjena suvenira, obavezni je dio susreta policajaca, a Gilles i Nikol svoje turističko putovanje nastavljaju po Hrvatskoj, kako kažu bogatiji za novo prijateljstvo.

          

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga