IPA LOGO final SPLIT

Održan stručni skup – Prekršajni zakon u praksi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prvi zajednički nastup Pravnog fakulteta i Regionalnog kluba IPA splitsko dalmatinska,nakon potpis anog Sporazuma o suradnji, pobudio je interes stručne zajednice. Stručni skup 28. 11.2012, u velikoj je dvorani fakulteta okupio više od 70 zainteresiranih. Uz policijske službenike i službenike PU SD predavanju su prisustvovali i studenti Pravnog fakulteta, predstavnici studentskog zbora, suci i djelatnici Prekršajnog suda, a dekan prof. dr.Jozo Čizmić pozdravio je prisutne i zahvalio na dobroj inicijativi iz koje je proizišao sporazum koristan u stručnom razvoju svih uključenih u projekt.

Prof. dr.sc . Marina Carić i sutkinja Prekršajnog suda mr.sc. Miranda Gulišija u nešto više od sat vremena uspješno su povezale teoriju i praksu Prekršajnog zakona kroz ulogu policijskog službenika i praktične primjere temeljene na dosadašnjem radu PU i Prekršajnog suda.

U prosincu ( okvirno 19.12. u 14:00 sati) je planirana nova radionica sa naglaskom na teme iz oblasti prometa, uloge policijskih službenika i otklanjanja nekih u praksi uočenih nedosljednosti koje utječu na ekonomičnost i kvalitetu postupka.

Izvadak iz potpisanog sporazuma Pravnog fakulteta i Regionalnog kluba IPA SD

Suradnja će se odnositi na različite aspekte, a Stranke Sporazuma suglasne su da ona uključuje:

– održavanje predavanja iz područja prava, kriminalistike, kriminologije te drugih područja od zajedničkog interesa, za članove IPA-e Splitsko-dalmatinske i studente Pravnog fakulteta u Splitu

– sudjelovanje članova IPA-e Splitsko-dalmatinska kao suradnika prilikom izrade seminarskih i diplomskih radova studenata

– razmatranje mogućnosti održavanja programa o stručnom osposobljavanju za određene kategorije zanimanja

– pomoć u organizaciji studentske prakse

– zajednički rad na nacrtu elaborata potrebnih za osnivanje novih studijskih programa

 Fotogalerija 28.11.2012.

Ostale objave

Održana skupština IPA-e

20. prosinca 2022. (utorak) održana je skupština IPA-e Split. na kojoj je predsjednik Kluba Marko Doljanin prezentirao izvješće o radu za 2022.