IPA LOGO final SPLIT

REGIONALNI KLUB „IPA SPLITSKO – DALMATINSKA“ NA KONFERENCIJI „SIGURNOST GRADOVA 2012.“ U SOLINU

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na poziv organizatora iz Grada Solina i tvrtke „Tectus” iz Zagreba, Regionalni klub IPA splitsko dalmatinska i policijski službenici PP Solin aktivno su se uključili u organizaciju i potporu konferenciji „Sigurnost gradova 2012.” koja se održala u Solinu 12. I 13. travnja2012. Središnja tema „Situacijska prevencija i korištenje suvremenih tehnologija u prevenciji kriminaliteta” zainteresirala je mnogobrojne stručnjake iz Hrvatske i regije.

Među više od 150 sudionika koje je pozdravio zamjenik Ministra unutarnjih poslova, gosp. Evelin Tonković, konferenciji su prisustvovali i policijski službenici Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Velike Britanije. Predstavnici našeg Ministarstva i Policijske uprave splitsko dalmatinske značajno su participirali u stručnom dijelu programa, a svoje su prezentacije predstavili i članovi RK IPA SD Jozo Šitum te predsjednik kluba Slobodan Marendić.

Poznati praktičari prevencije Paul Ekblom iz Londonskog instituta za prevenciju kroz dizajn, Szandra Windt iz Mađarskog instituta za kriminologiju kao i Mark Burton Page iz Europske udruge za sigurnost gradova te umirovljeni policijski službenik i zapovjednik protuterorističkog odjela u Londonu, Brett Lovegrove pomogli su na izravan način upoznati dostignuća u planiranju i provedbi preventivnih mjera što je korisna podloga za svakodnevni rad policijskih službenika.

Paul Ekblom odvojio je i dio vremena za intervju sa RK IPA SD koji će te moći pročitati na našoj web stranici, dok je Brett Lovegrove novinarima Slobodne Dalmacije ponudio zanimljiva iskustva o kojima se može čitati i na portalu Slobodne Dalmacije te tiskanom izdanju od 16.4.2012.

Na marginama konferencije članovi RK IPA SD i policijski službenici PP Solin ostvarili su niz zanimljivih kontakata sa policajcima iz regije razmjenjujući stručna iskustava i druge zanimljivosti iz života policijskog službenika.

Krilatica „Servo Per Amikeco” još je jednom zaživjela, a pomoć koju su članovi RK IPA SD i Sektora za granicu pružili makedonskoj delegaciji kod potrebe za žurnim odlaskom zbog nemilih događaja u Makedoniji uz zahvalu kolega, potvrda su potrebe razvoja suradnje i kolegijalnosti.

Ostale objave

Održan jubilarni 10. IPA Split Shooting Cup

IPA Split Shooting Cup 2024, jubilarni deseti međunarodni streljački turnir, održan je 11. svibnja 2024. na strelištu „Stobreč“ u Splitu. Turnir, organiziran