IPA LOGO final SPLIT

Stari sportovi – 2014.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Treći turnir kluba IPA SD – Stari sportovi 2014, prema očekivanju okupio je veliki broj članova kluba, policajaca, umirovljenika MUP-a i prijatelja u živopisnom mjestu Lug, općina Proložac. Članovi kluba zaduženi za organizaciju, zajedno sa domaćinima iz lovačkog društva Lug te Udruge policajaca branitelja Domovinskog rata Imotski, nisu žalili truda i rezultat nije izostao – iza nas je još jedno uspješno prijateljsko i sportsko okupljanje.

Sam turnir polako prerasta i u mjesto sastajanja susjednih klubova, a posebno smo radosni što se novoosnovani klub IPA zapadnohercegovačke županije na okupljanje odazvao sa svojih 16 članova. Predsjednik kluba Zoran Smital na ovaj se način pridružio organizaciji dajući značajan doprinos ovogodišnjem uspjehu u duhu IPA krilatice.

Klapa Sveti Mihovil iz Prološca uvodi nas u dnevni program izvrsnom izvedbom Lijepe Naše. Uz klapu, prisutne je pozdravio i stari prijatelj kluba, načelnik općine Mate Lasić koji se priključio natjecanju u šijavici.

U sportskom dijelu vidjeli smo natjecanje u tri discipline. Ekipe u disciplini povlačenje konopa, PP Imotski, PGP Trilj, PP Vrgorac i Udruge policajaca branitelja Domovinskog rata Imotski, odmjerili su snage i natjecanje je završilo upravo navedenim redoslijedom.

Ništa manje atraktivno nije ni u disciplini kamena sa ramena. Deset natjecatelja u tri kruga i dobili smo pobjednike: 1. Stipe Olujić, PP Imotski; 2. Nediljko Bekavac, PP Imotski; 3. Damir Šimić, Udruga policajaca branitelja Domovinskog rata Imotski.

Sportski je žestoko bilo za stolom gdje se igrala šija/mura. „Šijavico igra mi te ćaća…” zapjevala je klapa Sveti Mihovil, a stolu su pristupili natjecatelji, pojedinačno i parovi, sve mrka pogleda sa sjećanjem na sportske dugove iz prošle dvije godine. Na trenutke kao da krv uzavre i već sljedeći potez – prijateljski pozdrav i čestitka pobjedniku. Neprocjenjivo blago tolerancije i osjećaja pripadnosti koje baštine dugogodišnje kolege i prijatelji.

Svakako rezultate treba zapisati jer već su tema rasprava u pripremi za sljedeći nastup:

Parovi: 1. Čaljkušić ( PP Omiš), Delaš ( PGP Trilj ); 2. Šabić, Karoglan ( PU SD ); 3. Milović ( PP Imotski), Jurić ( UPBDR ).

Pojedinačno: 1. Ante Šabić ( PU SD ); 2. Stanko Miljak ( PP Omiš); 3. Petar Delaš ( PGP Trilj ).

Podjela medalja i pehara nakon natjecanja, uvod je u druženje uz roštilj lovačkog društva i pjesmu klape Sveti Mihovil, solo dionice na harmonici kao i talentirane vokale koji su iskoristili dobru priliku.

Više od sto članova i prijatelja kluba, u ime predsjednika Hrvatske sekcije pozdravio je Perica Orešković, tajnik u klubu i član nadzornog odbora sekcije.

FOTOGALERIJA

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga