IPA LOGO final SPLIT

Strategijske odrednice predsjednika Tuđmana 1990 – 1998, predavanje dr. sc. Gordana Akrapa u Solinu

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak, 3. kolovoza 2023., održano predavanje pod nazivom “Strategijske Odrednice Predsjednika Tuđmana” u organizaciji IPA- Split i grada Solina. Događaj je bio smješten u teatrinu gradske knjižnice Solin te je privukao pažnju tridesetak zainteresiranih slušatelja, među kojima se istaknuo velik broj sudionika Domovinskog rata.

Predavač – dr. sc. Gordan Akrap, dragovoljac domovinskog rata i priznati vojni i sigurnosni analitičar, istaknuo je značajne aspekte i strategijske odluke koje je donosio prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman, tijekom ključnih trenutaka stvaranja hrvatske države i Domovinskog rata. U svojoj analizi, dr. sc. Akrap je rasvijetlio dublje razumijevanje političkih, vojnih i diplomatskih poteza koji su oblikovali tijek rata i doprinijeli ostvarenju suverene i neovisne Hrvatske.

Posebno se ističe činjenica da je među prisutnima bilo velik broj sudionika Domovinskog rata. Njihova prisutnost dodatno je obogatila diskusiju i omogućila dublje sagledavanje implikacija strategijskih odluka na terenu. Njihova pitanja i komentari osvijetlili su važnost Tuđmanovih odluka i njihov utjecaj na borbu za neovisnost.

Predavanje je omogućilo produbljeno razumijevanje povijesnih događaja i uloge predsjednika Tuđmana u ostvarivanju hrvatske samostalnosti i pobjede u Domovinskom ratu.

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga