IPA LOGO final SPLIT

Streljaštvo IPA KUP Split 2013.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dana 28. travnja 2013. godine s početkom u 10,00 sati na strelištu u Stobreču RK IPA SD organizira turnir u streljaštvu, disciplina – standardni pištolj 9 mm.

Potpora u organizaciji: Javna ustanova Sportski objekti, streljački klub Centar

Natjecanje je pojedinačno (kategorije: žene pojedinačno i muškarci pojedinačno), te ekipno 3 člana ( žene/muškarci kombinacija ), a isto će se izvoditi u 2 kruga – precizno gađanje, u stilu klasičnog streljaštva tj. statičko gađanje sa crte.

PROPOZICIJE

1. krug – Meta „R 50″ (za klasično-precizno streljaštvo) na udaljenosti od 10 metara prema pravilima HSS-a), Gađanje po sistemu 3-5-5. (3 probna hitca koji se ne računaju u krajnji rezultat i 2×5 hitaca za rezultat.), te je potrebno da strijelac ostvari minimalno 50 krugova (bodova) kako bi se plasirao u 2. krug gađanja.

2. krug – Meta na udaljenosti od 25 metara, a vrsta mete je u obliku siluete tzv. “FBI” meta (okvirnih dimenzija 114×58 cm) koja je inače podijeljena u zone radi bodovanja. Gađanje ponovno po sistemu 3-5-5. (3 probna hitca koji se ne računaju u krajnji rezultat i 2×5 hitaca za rezultat.).

Ukoliko se ostvari isti rezultat strijelci s istim brojem krugova raspucavaju za krajnji rezultat koje bi se odvijalo na način da se puca u metu za precizno streljaštvo (ista meta kao u 1. krugu) ali na udaljenost na 25 metara po sustavu 3-5 (3 probna hitca i 5 za rezultat).

Za ekipno bodovanje prijavljuje se ekipa od 3 (tri) člana koji mogu biti i kombinirano muško-ženskog sastava.

Oružje za natjecanje isključivo standardni pištolj u kalibru 9 mm.

Za natjecanje su osigurani su službeni streljački suci, te će svaki natjecatelj dobiti streljivo na crti gađanja, a čija je cijena uključena u kotizaciju natjecanja.

ORGANIZACIJA

Natjecatelji: članovi IPA Sekcija Hrvatska, policijski službenici i djelatnici MUP-a, međunarodni IPA klubovi

Prijave se zaprimaju do 25. travnja 2013. godine kod voditelja natjecanja Olivera Peša na broj mobitela 091/3787007 ili na e-mail opesa@mup.hr, a kotizacija po natjecatelju iznosi 100,00 kn.

Po završetku natjecanja biti će organizirana dodjela medalja i pehara ( žene pojedinačno, muškarci pojedinačno, ekipno ), te druženje uz prigodni domjenak za sve sudionike, a ukoliko bude potrebno postoji mogućnost organizacije noćenja po prigodnim cijenama, za što se je važno javiti na vrijeme.

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga