IPA LOGO final SPLIT

Stručna tribina za policijske službenike

Facebook
Twitter
LinkedIn

U gradskoj vijećnici Grada Trogira je 09. rujna 2021. godine, u organizaciji našeg Kluba, Međunarodnog udruženja kriminalista i PU splitsko – dalmatinske, održano predavanje profesora Visoke policijske škole u Zagrebu dr. sc. Josipa Pavličeka i dr. sc. Lane Milivojević uz koordinaciju člana UO Marka Doljanina pod nazivom: „Taktike vođenja kriminalističkog intervjua s naglaskom na strateško korištenje dokaza“.
 
Predavanju su nazočili policijski službenici kriminalistčke policije iz svih organizacijskih jedinica PU splitsko – dalmatinske. Tijekom predavanja su otvorene važne i zanimljive teme, kao što su – načini pripreme i vođenja intervjua s različitim kategorijama osoba, taktike ispitivanja osumnjičenika sukladno čl. 208. a Zakona o kaznenom postupku, strateško korištenje dokaza prilikom ispitivanja osumnjičenika i dr.
 
U raspravi tijekom predavanja iznijeta su praktična iskustva sudionika, problemi s kojima se policijski službenici susreću u radu te su sagledane različite perspektive postojećih zakonskih rješenja koja se tiču prava osumnjičenika i ovlasti policije.

Bilo je ovo jedno odlično iskustvo za stjecanje novih znanja i vještina, te razmjena iskustava, koja će kolegama uvelike koristiti u daljnjem usavršavanju i radu, a mi se zahvaljujemo svima na sudjelovanju i nadamo se skorom organiziranju slične tribine uz našu krilaticu

SERVO PER AMIKECO

Ostale objave

Održana skupština IPA-e

20. prosinca 2022. (utorak) održana je skupština IPA-e Split. na kojoj je predsjednik Kluba Marko Doljanin prezentirao izvješće o radu za 2022.