IPA LOGO final SPLIT

U Posavskim Podgajcima uoči Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poplave u Slavoniji potaknule su solidarnost članova i prijatelja kluba IPA SD. Nakon tijekom lipnja izvedenih radova na obiteljskoj kući Lovrić u Posavskim Podgajcima , naš je klub pokrenuo i akciju prikupljanja financijskih sredstva za nastavak radova. Akcija je planirana i provedena kao dio programa obilježavanja Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila.

Sukladno planu, 12. rujna 2014. predstavnici kluba posjetili su Lovriće te kolegama uručili 15 000 prikupljenih kuna i prigodne darove korisne u svakodnevici obitelji sa četvoro malodobne djece . Naši Lovrići još uvijek stanuju u Soljanima i čekaju povratak u dom.

Zahvalni domaćini klubu su za sjećanje poklonili drvenu maketu tradicionalne slavonske pumpe za vodu „Đeram” i košaru autohtonih delicija.

Svi skupa poželjeli smo da ponovni susret u Slavoniji bude u obnovljenoj kući .

Završetak akcije prilika je da se klub zahvali članovima koji su na bilo koji način sudjelovali u ostvarenju ovog lijepog čina solidarnosti – u službi prijatelja.

Nabrajati često znači pogriješiti, ipak neizostavna je ekipa 7 PGP + Joke koji su uloženim trudom i duhom osvojili srca prijatelja u Slavoniji. Djelatnici PU i prijatelji kluba odazvali su se i prikupljanju financijskih sredstava, veliku zahvalnost dužni smo svima koji su se u prikupljanje uključili bilo kroz sudjelovanje na balotaškom turniru ili osobnim prilozima na izdvojeni račun. Potporu akciji osigurali su i prijatelji iz Sekcije Hrvatska , regionalni klub IPA Zagreb, Policijska kapelanija „ Sv. Mihovila Arkanđela”- Split, Županija splitsko dalmatinska, Grad Trogir i tvrtke IV nakladništvo, „Brina” doo i „Aservo” doo.

Ove godine Dan policije i blagdan Svetog Mihovila tako smo obilježili realizirajući ideju – služiti prijatelju u potrebi.

Sjećanje na Domovinski rat i one koji su nas zadužili ugrađujući vlastite živote u temelje Lijepe naše trajna je odrednica u djelovanju IPA SD. Predstavnici kluba položili su 12. rujna 2014. cvijeće i svijeće uz središnji križ na Memorijalnom groblju branitelja Vukovara.

Foto galerija

 

Ostale objave

Podjela iskaznica za 2024. godinu

Obavještavaju se članovi RK IPA Split da se od 12. do 15. veljače 2024. godine, od 17,00 do 19,00 sati, u prostorijama