IPA LOGO final SPLIT

U Posavskim Podgajcima uoči Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poplave u Slavoniji potaknule su solidarnost članova i prijatelja kluba IPA SD. Nakon tijekom lipnja izvedenih radova na obiteljskoj kući Lovrić u Posavskim Podgajcima , naš je klub pokrenuo i akciju prikupljanja financijskih sredstva za nastavak radova. Akcija je planirana i provedena kao dio programa obilježavanja Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila.

Sukladno planu, 12. rujna 2014. predstavnici kluba posjetili su Lovriće te kolegama uručili 15 000 prikupljenih kuna i prigodne darove korisne u svakodnevici obitelji sa četvoro malodobne djece . Naši Lovrići još uvijek stanuju u Soljanima i čekaju povratak u dom.

Zahvalni domaćini klubu su za sjećanje poklonili drvenu maketu tradicionalne slavonske pumpe za vodu „Đeram” i košaru autohtonih delicija.

Svi skupa poželjeli smo da ponovni susret u Slavoniji bude u obnovljenoj kući .

Završetak akcije prilika je da se klub zahvali članovima koji su na bilo koji način sudjelovali u ostvarenju ovog lijepog čina solidarnosti – u službi prijatelja.

Nabrajati često znači pogriješiti, ipak neizostavna je ekipa 7 PGP + Joke koji su uloženim trudom i duhom osvojili srca prijatelja u Slavoniji. Djelatnici PU i prijatelji kluba odazvali su se i prikupljanju financijskih sredstava, veliku zahvalnost dužni smo svima koji su se u prikupljanje uključili bilo kroz sudjelovanje na balotaškom turniru ili osobnim prilozima na izdvojeni račun. Potporu akciji osigurali su i prijatelji iz Sekcije Hrvatska , regionalni klub IPA Zagreb, Policijska kapelanija „ Sv. Mihovila Arkanđela”- Split, Županija splitsko dalmatinska, Grad Trogir i tvrtke IV nakladništvo, „Brina” doo i „Aservo” doo.

Ove godine Dan policije i blagdan Svetog Mihovila tako smo obilježili realizirajući ideju – služiti prijatelju u potrebi.

Sjećanje na Domovinski rat i one koji su nas zadužili ugrađujući vlastite živote u temelje Lijepe naše trajna je odrednica u djelovanju IPA SD. Predstavnici kluba položili su 12. rujna 2014. cvijeće i svijeće uz središnji križ na Memorijalnom groblju branitelja Vukovara.

Foto galerija

 

Ostale objave