IPA LOGO final SPLIT

Uspješno organiziran IV. IPA SD međunarodni streljački turnir

Facebook
Twitter
LinkedIn

Četvrti međunarodni IPA SD turnir u preciznom streljaštvu, okupio je u Splitu 14. svibnja 2016. predstavnike pet IPA sekcija: Češke,Njemačke, Crne Gore, Federacije BiH i Hrvatske.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su klubovi IPA Stuttgart ( Njemačka ), IPA Havirov – Trinec (Češka), IPA Crna Gora, IPA Županije Zapadnohecegovačke ( Grude, F BiH) i IPA Županije Hercegbosanske ( Livno, F BiH), uz klubove Hrvatske sekcije, IPA Osječko baranjska, IPA Zagrebačka, IPA Međimurje i domaćin IPA Splitsko dalmatinska sa tri tima.

Devet klubova, uz timove SJP BATT i policijskih postaja te natjecatelje u pojedinačnoj konkurenciji, ukupna brojka na vatrenoj liniji – 63.

Odlični vremenski uvjeti i brižno pripremljeno strelište, o kojem za ovu priliku zajednički brinu streljački klub Centar i entuzijasti iz redova glavnog organizatora – IPA SD, omogućili su izvrstan natjecateljski dan, a ostvareni rezultati potvrda su kako turnir raste u svim svojim segmentima.

Sportski napeto, korektno i sigurno, prijepodnevni natjecateljski program završio je dodjelom medalja i pehara u kategorijama žene, muškarci i timovi.

Žene – pojedinačno

1. Marija Horvat, IPA Međimurje

2. Jelena Božić, IPA splitsko dalmatinska

3. Gordana Štefinac, IPA Međimurje

Muškarci – pojedinačno

1. Josip Anić, IPA Zagreb

2. Boris Ercegović, IPA splitsko dalmatinska

3. Srđa Miranović, IPA Crna Gora

Timovi

1. IPA Zagreb

2. IPA SD tim 1

3. IPA Crna Gora

Večernjem okupljanju u duhu krilatice Servo per Amikeco, pridružili su se natjecatelji te članovi i prijatelji kluba zaslužni što turnir traje. U ime članova IPA SD posebne su klupske plakete uručene najuspješnijoj natjecateljici i natjecatelju iz Hrvatske sekcije ( Marija Horvat i Josip Anić ) te najuspješnijima iz redova sekcija koje su imale svoje predstavnike ( Ria Michalikova, Češka i Srđa Miranović, Crna Gora ).

Klupske plakete uručene su i članovima kluba koji svojim radom kroz cijelu godinu održavaju ritam organizacije i sve nas potiču da ustrajemo: Oliver Peša, Vedran Živaljić i Stipe Kokić.

Druženje u ugodnom okruženju hotela „Fanat”, uz klapu PU SD „Sveti Mihovil” i odabir glazbe u realizaciji klupskog prijatelja Ivice Bilića, nastavljeno je do kasnih večernjih sati.

U ime predsjednika Hrvatske sekcije, turnir je otvorio te cjeli dan aktivno sudjelovao u natjecanju i organizaciji, glavni tajnik sekcije Željko Turk. Svoje klubove i sekciju su u Spitu predstavljali potpredsjednici Emil Landher i Perica Orešković.

Tim iz Crne Gore predvodio je predsjednik Sekcije Crna Gora Vojislav Dragović, a iz Sekcije F BiH pristigli su Tino Krivić,predsjednik suda časti Sekcije F BiH i Goran Žulj, član nadzornog odbora Sekcije F BiH.

Foto galerija

 

Ostale objave

Podjela iskaznica za 2024. godinu

Obavještavaju se članovi RK IPA Split da se od 12. do 15. veljače 2024. godine, od 17,00 do 19,00 sati, u prostorijama