IPA LOGO final SPLIT

Redovna skupština i veselo druženje pred Božić

Facebook
Twitter
LinkedIn

Više od 140 članova i prijatelja kluba, okupilo se 20. prosinca 2013. na redovitoj skupštini i Božićnom druženju u dvorani restorana „Gašpić” u Solinu. Skupštini su prisustvovali i predstavnici Hrvatske sekcije Miljenko Vidak predsjednik, Branko Kjurko međunarodni delegat i Damir Berta koordinator svih IPA izdanja sa suprugom.

Nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja ranije predloženog dnevnog reda, sjednica je otpočela izvješćem o aktivnostima kluba u 2012. i 2013. Ostvarene aktivnosti predstavljene su kroz osvrt na konkretna događanja ( više od 50 organiziranih događanja ) i sukladno smjernicama: sport i druženje, razvoj struke, vrijednosti Domovinskog rata i humanitarni doprinos zajednici. Sukladno rečenom, u 2014. je za očekivati nastavak već tradicionalnih sportskih susreta: balote, šija i konop, mali nogomet, streljaštvo i plivanje uz nastavak rada na unaprjeđenju struke kroz edukaciju kolega i zajednice u suradnji i sa Pravnim fakultetom u Splitu. Obilazak Vukovara i mjesta značajnih za Domovinski rat trajna je odrednica.

Značajno je istaknuti kako je aktivnošću članova kluba i prijatelja koji podržavaju rad, u dvije godine donirano gotovo 150 000 kuna vrijednosti. Za Božić 2012, uručena je donacija od 90 000 kuna Centru za autizam – Split ( donatorska večer ), povodom Dana policije 2013. i blagdana Svetog Mihovila, Centru Juraj Bonaći donirali smo 25 000 kuna ( predstava ). U ožujku 2013. članovi kluba i djelatnici PU SD prikupili su namirnice i higijenske potrepštine u vrijednost 25 000 kuna namijenjene udruzi „Most” koja brine o beskućnicima. Niz je aktivnosti u koje se klub uključio kroz materijalnu i tehničku potporu.

Kroz treću i četvrtu točku izlaganja, obuhvaćeni su financijsko izvješće i plan rada za 2014. Izvješća i planovi, koje je u ime upravnog odbora podnio predsjednik RK IPA SD, usvojeni su od većine prisutnih članova kluba kao i lista delegata kluba na izbornoj skupštini Sekcije u 2014. Svi prisutni upućeni su da aktivno prate stranicu kluba na kojoj se najavljuju sva događanja.

Kao poseban motivacijski faktor za sve članove kluba, istaknute su nedavno otvorene i prigodno uređene prostorije kluba na adresi Varaždinska 1 u Splitu. Tribine, radionice, turniri u šahu ili briškuli, samo su dio mogućnosti , a svi su pozvani kreirati događanja u svom prostoru i tako pomoći da se osjećamo ugodno u prijateljskom, poticajnom okruženju.

U svečanom dijelu sjednice, temeljem odabira Upravnog odbora, zahvalnice i prigodne darove RK IPA SD, dobilo je desetoro članova kluba koji su svojim angažiranjem i kreacijom u bitnome pomogli ostvariti zahtjevne projekte dvije protekle kalendarske godine.

Predsjednik Vidak uručio je brončanu plaketu Hrvatske sekcije blagajniku našeg kluba Stjepku Merdži. Plaketa je dodijeljena temeljem prijedloga RK IPA SD, usvojenog na sjednici upravnog odbora sekcije u listopadu 2013. Predsjedniku Vidaku uručena je plaketa RK IPA SD i autentični suveniri sa IPA znakovljem, nastali na idejama i vještinama štićenika Centra Juraj Bonaći u Splitu.

U kratkom obraćanju, Vidak je predstavio i kalendar Hrvatske sekcije potičući sudjelovanje na događanjima koje organiziraju klubovi u RH i međunarodnom okruženju. U tiskanom izdanju kalendara, klub IPA SD prisutan je sa šest događanja koja se planiraju organizirati tijekom 2014.

U Božićnom duhu završila je ova redovita sjednica. Naime, na prijedlog kolegica i kolega iz kadrovskih poslova naš je klub prihvatio ideju nabave prijenosnog računala za nadarenog učenika, sina bolesne kolegice. Inicijativu kluba prihvatila je i jedna tvrtka za rad sa računalima i posredstvom kluba računalo je u pravim rukama. Uz računalo, vrijedne i nesebične kolegice iz kadrovskih priredile su i bogat paket sa domaćim kolačima.

Nakon radnog dijela, opuštanje uz ukusnu hranu iz Medine kužine i plesni klub „Amber” vode nas prema odličnoj zabavi u režiji našeg zabavljača zvučnog imena – „Bomba”.

Sat iza ponoći polako se upućujemo domovima, a neki koji se nisu susreli i desetak godina, vjerujemo već razmišljaju o sljedećem susretu u organizaciji RK IPA SD.

 Fotogalerija

 

 

   

Ostale objave

Podjela iskaznica za 2024. godinu

Obavještavaju se članovi RK IPA Split da se od 12. do 15. veljače 2024. godine, od 17,00 do 19,00 sati, u prostorijama