IPA LOGO final SPLIT

Vukovar u studenom 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Već na prvom okupljanju kraj autobusa tvrtke Transportcomerc, jasno je bilo kako slijede tri dana u ugodnom i veselom društvu, a kombinacija mladosti i iskustva pokazala se dobitnom.

U dobrom raspoloženju na putovanju do Vinkovaca, uz usputna zaustavljanja u Lici, odmor i večera u zagrebačkom hotelu „I” dobrodošli su svima u veselom autobusu. Domaćin, Darko Minković iz kluba IPA Zagreb dočekao nas je u duhu krilatice udruge, prijateljski raspoložen učinio je da se osjećamo dobrodošli.

Za kasni dolazak u Vinkovce i smještaj u hostel vjerojatno je kriv GPS na jednom od pametnih telefona, naravno od lutanja kružnim tokom dojmljivije su samo prigodne i dobro tempirane upadice.

Središnji dio putovanja, obilazak Vukovara i mjesta koja su odredila suvremenu Hrvatsku povijest, na članove našeg kluba ostavili su poseban dojam. Sjećanje na žrtve, svjedočanstva ljudi koji su povijest živjeli u njenim najgrubljim oblicima i ponos na Hrvatske branitelje obilježili su susret sa Ovčarom, Spomen grobljem branitelja, Spomen domom na mjestu pogibije zapovjednika Blage Zadre i spomen obilježjem na mjestu stradavanja i kalvarije koju je u svibnju 1991.god. prošlo 12 policajaca. Kolega Lovrić iz kluba IPA Vukovarsko srijemska, podijelio je sa nama iskustva kolega iz teških vremena grada na Dunavu

Putovanje je nastavljeno u zajedništvu sa slavonskom tamburicom i bogatim domaćinskim jelovnikom na seoskom gospodarstvu u Ceriću kojem je prethodio aperitiv u legendarnim Iločkim podrumima.

Nedjelju smo započeli panoramskom vožnjom kroz slavonsku ravnicu do Đakova. Nakon mise u katedrali Svetog Petra i obilaska središta grada, vraćamo se na autocestu i u večernjim satima sigurno stižemo do zgrade PU.

Posebne zahvale svih članova kluba idu na račun našeg vozača Ivana i kolega iz klubova IPA Zagreb i IPA Vukovarsko srijemska, bez čije pomoći bi bilo teško organizirati ovakvo putovanje.

Fotogalerija

Ostale objave

Održana skupština IPA-e

20. prosinca 2022. (utorak) održana je skupština IPA-e Split. na kojoj je predsjednik Kluba Marko Doljanin prezentirao izvješće o radu za 2022.