IPA LOGO final SPLIT

Zanimljiva diskusija u klubu IPA SD – Kako do Schengena

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predavanje na temu Schengena i očekivanja od strane EU, 12. prosinca 2013,  zainteresiralo je tridesetak policijskih službenika, članova kluba i kolega iz srodnih službi, carine i HV. Voditelj službe iz sektora za granicu Antonio Vulas, u samom je uvodu prikazao povijest EU povezavši razvoj EU sa uspostavom formalnog okvira i praktičnim razvojem schengenskog režima u državama članicama i izvan njenih granica do današnjih dana.

Drugi dio predavanja ponudio je odgovore na važna pitanja o tome što se očekuje od Hrvatske u procesu pristupanja i kriterijima koje je potrebno ispuniti prije postupka evaluacije od strane nadležnih međunarodnih tijela. Schengenski katalog, priručnik za policijske službenike i neki infrastrukturni detalji potaknuli su raspravu, a odgovori koje je ponudio Vulas pomogli su razriješiti i neke dvojbe kod tumačenja uvjeta iz kataloga.

 

        

 

Ostale objave

Konferencija – Sigurnost povijesnih gradova 2023.

Potaknuti pozitivnim kritikama i interesom stručnjaka različitih profila iz sektora sigurnosti, lokalne uprave, sveučilišne zajednice, gospodarstva, medija i komunikacija, turizma i marketinga